Στ. Πέτσας για αναδρομικά: Σεβόμαστε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης 

Στ. Πέτσας για αναδρομικά: Σεβόμαστε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης 

«Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι σέβεται τις αποφάσεις των ανωτέρων δικαστηρίων της χώρας και αυτό θα πράξει και τώρα», τόνισε ο Στέλιος Πέτσας, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει πρώτα να μελετηθεί η απόφαση, να ληφθεί υπόψη η οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και να αποφασιστεί ο χρόνος και ο τρόπος ικανοποίησής της.

Μιλώντας στο «Real Fm» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως  «θα ανακοινώσουμε τις αποφάσεις μας έχοντας ως προσανατολισμό μια οριζόντια πολιτική απόφαση, η οποία θα στέλνει ένα μήνυμα και στους ανθρώπους να μην ασκήσουν ένδικα μέσα, να μην προσφεύγουν στους δικηγόρους, έχουν περιθώριο, δεν υπάρχει θέμα παραγραφής και μπορούν να περιμένουν την οριστική τοποθέτηση της κυβέρνησης».

«Η έκκληση που θα ήθελα να κάνω είναι οι συνταξιούχοι να έχουν λίγη υπομονή και να μην προσφεύγουν σε ένδικα μέσα, γιατί αυτό συνεπάγεται μεγάλη γραφειοκρατία, φόρτο στα δικαστήρια και φυσικά δαπάνη για τους ίδιους», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τη συνάντηση στο Βερολίνο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε ότι ήταν μια προγραμματισμένη συνάντηση της διπλωματικής συμβούλου του Πρωθυπουργού, της κ. Σουρανή με τον Γερμανό ομόλογό της, τον κ. Χέκερ και πρόσθεσε ότι κλήθηκε και ο κ. Καλίν λόγω των τελευταίων εξελίξεων.

«Στη συζήτηση αυτή, είναι σαφές ότι υπήρξε μια καταδίκη της Τουρκίας για την απαράδεκτη απόφαση, το ιστορικό λάθος της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και υπάρχει και η επίσημη ανακοίνωση του κ. Μπορέλ. Άρα αυτό είναι το πλέγμα της συζήτησης και εμείς θέλουμε να υπάρχει πάντα ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας, ιδίως σε περιόδους κρίσης».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τα αυξανόμενα κρούσματα κορονοϊού αλλά και την έκτακτη σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί για σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Πέτσας σημείωσε: «Θέλουμε εγρήγορση και όχι χαλάρωση. Έχουμε προσπαθήσει τις τελευταίες ημέρες να χτυπήσουμε μια μεγάλη καμπάνα κινδύνου, όχι μόνο για τα εισαγόμενα κρούσματα που λίγο πολύ ήταν αναμενόμενα, αλλά από τον εσωτερικό εφησυχασμό και η σύσκεψη η απογευματινή που θα γίνει έχει να κάνει με την τοποθέτηση του Πρωθυπουργού λίγο πριν την κορύφωση της φετινής καλοκαιρινής σεζόν, στις Αρχές που έχουν αναλάβει να ελέγχουν την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των υφιστάμενων μέτρων να το κάνουν αποτελεσματικά».

Τέλος, αναφορικά με τους έλεγχους που γίνονται το τελευταίο διάστημα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: «Έγιναν έλεγχοι το τελευταίο διάστημα, δεν μας λέει κάτι ο αριθμός, μας λέει η συμμόρφωση. Βλέπουμε ότι υπήρχαν αρκετές παραβάσεις. Θέλουμε να επεκτείνουμε το δίκτυο παντού, ώστε να νιώθουν όλοι ότι δεν είναι περίοδος χαλάρωσης» και κατέληξε: «Δεν ξεμπερδέψαμε με τον κορονοϊό. Είναι εδώ και τρέφεται από την χαλάρωσή μας».