Στ. Πέτσας: Έτοιμη να υποδεχθεί επισκέπτες με ασφάλεια η Ελλάδα

Στ. Πέτσας: Έτοιμη να υποδεχθεί επισκέπτες με ασφάλεια η Ελλάδα

Τις πύλες της στον τουρισμό ανοίγει σήμερα η Ελλάδα, καθώς η χώρα μας είναι έτοιμη να υποδεχθεί επισκέπτες με ασφάλεια τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους κατοίκους των τουριστικών προορισμών, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας πως στόχος είναι να γίνουμε ο ασφαλέστερος προορισμός στην Ευρώπη. 

Ο Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε αναλυτικά στους τομείς δραστηριότητας που επαναλειτουργούν από σήμερα. Συγκεκριμένα, είπε πως από σήμερα ανοίγουν ξανά τα καταλύματα εποχικής λειτουργίας, τα πάρκα αναψυχής, τα λουτρά, οι ιαματικές πηγές, τα γυμναστήρια και τα μουσεία.

Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή σχέδιο υπηρεσιών υγείας για τη νησιωτική χώρα προκειμένου να παραμείνει υγειονομικά ασφαλής στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου». Επίσης ότι «ενδυναμώνονται οι δομές υγείας των νησιών μας με ανθρώπινο δυναμικό και μέσα ατομικής προστασίας ενώ ταυτόχρονα αποκτούν διασύνδεση με νοσοκομεία covid-19. Όλες οι ιατρικές δομές είναι στελεχωμένες και λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο. Σε κάθε κατάλυμα θα υπάρχει συνεργαζόμενος γιατρός αλλά και συντονιστής για τη διαχείριση περιπτώσεων κρουσμάτων. Έγιναν ήδη συμβάσεις ξενοδοχειακών μονάδων με ιδιώτες γιατρούς και υπήρξαν εκπαιδεύσεις και ασκήσεις ετοιμότητας. Όλα τα μέτρα αποσκοπούν στο άνοιγμα του τουρισμού μας στον κόσμο με ασφάλεια για κατοίκους και επισκέπτες. Έτσι εντείνουμε τους ελέγχους σε όλη τη χώρα. Ταυτόχρονα εναρμονίζουμε τα πρόστιμα και τις διοικητικές κυρώσεις δημιουργώντας ένα απλό, διαφανές και ομοιόμορφο πλαίσιο». 

Πανελλαδικές εξετάσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «η φετινή χρονιά είναι διαφορετική και στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Τα παιδιά της Γ' Λυκείου - που από σήμερα προσέρχονται στις εξετάσεις αυτές - είχαν διακόψει τα μαθήματά τους για ένα σημαντικό διάστημα. Επέστρεψαν στα θρανία κάτω από διαφορετικές συνθήκες και καλούνται από σήμερα να αποτυπώσουν στο χαρτί τις γνώσεις τους. Σημειώνεται ότι η διαδικασία διεξήχθη ομαλά και όλα κύλησαν σύμφωνα με τον προγραμματισμό, ενώ τηρήθηκαν τα μέτρα προστασίας και πρόληψης που υπαγορεύθηκαν από την Επιτροπή Ειδικών και τον ΕΟΔΥ. Φέτος διαγωνίζονται 100.232 υποψήφιοι», είπε και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους διαγωνιζόμενους «σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες».