«Ενεργοποιήθηκαν αντίμετρα για την κυβερνοεπίθεση»
Στ. Πέτσας

«Ενεργοποιήθηκαν αντίμετρα για την κυβερνοεπίθεση»

Προβλήματα στη φόρτωσή τους αντιμετώπισαν για περίπου μιάμιση ώρα κυβερνητικές ιστοσελίδες, όπως των Υπουργείων Εξωτερικών και Οικονομικών, αλλά και τα site της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. Σύμφωνα με τον Στ. Πέτσα πρόκειται για «κυβερνοεπιθεση» με τη μέθοδο του DDoS.

Σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «οι επιθέσεις αυτές οδήγησαν στην δυσλειτουργία συγκεκριμενων ιστοσελίδων. Άμεσα ενεργοποιήθηκαν αντίμετρα περιορισμού της κίνησης. Η κανονική λειτουργία επανηλθε, χωρίς καμία άλλη τεχνική συνέπεια, μετά από εντατικές προσπάθειες εξειδικευμένων ομάδων αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών».

Η κυβερνοεπίθεση πραγματοποιήθηκε γύρω στις τις 9 μ.μ. της Πέμπτης, με την ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών να παρουσιάζει σφάλμα σύνδεσης με τον σέρβερ, ενώ η σελίδα του υπουργείου Οικονομικών προσπαθούσε να «φορτώσει» ανεπιτυχώς.

Μη προσβάσιμη ήταν και η επίσημη ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού,Β καθώς και των Υπουργείων Εσωτερικών και Εμπορικής Ναυτιλίας.

Γύρω στις 10.30 μ.μ. αποκαταστάθηκε το πρόβλημα και η πρόσβαση στις ιστοσελίδες γινόταν κανονικά.

Σημειώνεται ότι πριν από έξι μέρες, κυβερνοεπίθεση είχαν δεχθεί οι ιστοσελίδες της Βουλής των Ελλήνων, της ΕΥΠ, του υπουργείου Εξωτερικών, του Χρηματιστηρίου, αλλά και του υπουργείου Οικονομικών, με την ευθύνη για το «χτύπημα» να αναλαμβάνουν Τούρκοι χάκερς. και να «απαντούν» οι Anonymous Greece βάζοντας στο στόχαστρο τους τουρκικές ιστοσελίδες.