Στ. Πέτσας: Ασύγκριτα πιο δύσκολη η νέα φάση των μέτρων

Στ. Πέτσας: Ασύγκριτα πιο δύσκολη η νέα φάση των μέτρων

«Ασύγκριτα πιο δύσκολη» χαρακτήρισε τη νέα φάση των μέτρων ο Στέλιος Πέτσας, καλώντας τους πολίτες να μην επαναπαύονται, και επισήμανε ότι στόχος είναι η επαναφορά στην κανονικότητα σε φάσεις. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως «ό,τι ανοίγει από τις 4 Μαΐου μπορεί να ξανακλείσει. Για να μην έχουμε πισωγύρισμα χρειάζεται συνέχιση της πειθαρχίας».

Όπως είπε, «θα υπάρχουν έλεγχοι και τα πρόστιμα για συνωστισμό και θα είναι βαριά, στην αρχή θα έχουμε συστάσεις και μετά θα έχουμε βαριά πρόστιμα σε όλη την Ελλάδα». 

Ο κ. Πέτσας σημείωσε αναφορικά με τη δημόσια υγεία πως «όταν λέμε ότι έχουμε ενισχύσει το ΕΣΥ τα νούμερα μιλάνε μόνα τους. Έχουν εγκριθεί 4.824 προσλήψεις έχουν ήδη γίνει 3.848 προσλήψεις κι από τις 565 ΜΕΘ φτάσαμε σε 1.015 ΜΕΘ. Μεγάλο ποσοστό των προσλήψεων, το μεγαλύτερο, θα παραμείνει για να ενισχυθεί το ΕΣΥ».

Ανέφερε ακόμη πως «από τις 18 Μαρτίου απαγορεύτηκαν οι απολύσεις, άλλα είχαμε κάμψη στην απασχόληση γιατί είχαμε κάμψη στις προσλήψεις λόγω τουρισμού. Τόνισε πως η κυβέρνηση θα στηρίξει την απασχόληση και το μη μισθολογικό κόστος.

«Είχαμε πόρους για Μάρτιο – Απρίλιο, έχουμε προβλέψει πόρους και για τον Μάιο και τον Ιούνιο και κρατάμε εφεδρείες για επανεκκίνηση της οικονομίας», πρόσθεσε.