Στ. Πέτσας: Ανοίγει έως την 1η Ιουλίου το σύνολο της οικονομίας

Στ. Πέτσας: Ανοίγει έως την 1η Ιουλίου το σύνολο της οικονομίας

Το σύνολο της οικονομίας ανοίγει από τώρα έως την 1η Ιουλίου, δήλωσε ο Στ. Πέτσας τονίζοντας πως αυτό θα προκύψει από τις ανακοινώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης και Εμπορίου Νίκου Παπαθανάση το μεσημέρι της Τετάρτης. Σε αυτό το διάστημα θα ανοίξουν οι περισσότεροι τομείς της οικονομίας, πρόσθεσε ο κυβερνητικό εκπρόσωπος.

Μιλώντας στον Θέμα 104,6, ο κ. Πέτσας σημείωσε πως «από τώρα μέχρι 15 Ιουνίου και μετά τις 15 Ιουνίου ανοίγουμε σταδιακά».

Σχολιάζοντας το ζήτημα με τα θετικά κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν σε πτήση από την Ντόχα, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι «προσέχουμε και προς τα έξω και προς τα μέσα».

Έχουμε όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «ένα καλό σύστημα ιχνηλάτησης και απομονώνουμε τα κρούσματα. Ταυτόχρονα προσέχουμε να μην έχουμε εισαγωγές», εξηγώντας ότι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό στη συγκεκριμένη πτήση εννέα Πακιστανοί οι οποίοι ήρθαν μέσω Κατάρ.

Αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα είπε ότι «η εκτίμησή μας είναι ότι οι προκλήσεις αναμένεται να επεκταθούν και σε άλλα πεδία, γιατί θα θέλει να αντιμετωπίσει το φιάσκο του Έβρου».

«Εμείς είμαστε έτοιμοι, δεν φοβόμαστε τίποτα, προετοιμαζόμαστε», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του συμβούλου εθνικής ασφάλειας, Αλέξανδρου Διακόπουλου ότι «αν χρειαστεί θα δράσουμε στρατιωτικά απέναντι στην Τουρκία», είπε ότι «σε μια περίπτωση είναι μέσα στο βασικό τρίπτυχο που λέμε πάντα,  έχουμε πάντα το διεθνές δίκαιο με το μέρος μας, τους συμμάχους μας στο πλευρό μας και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, όπου το ό,τι χρειαστεί, περιλαμβάνει τα πάντα».

«Ποτέ δεν έχουμε εφησυχάσει μετά τα γεγονότα στον Έβρο. Είμαστε σε εγρήγορση», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.