Στ. Πέτσας: Αν χρειαστεί θα εντάξουμε και άλλους κλάδους στο πρόγραμμα ενίσχυσης

Στ. Πέτσας: Αν χρειαστεί θα εντάξουμε και άλλους κλάδους στο πρόγραμμα ενίσχυσης

Ο εμπλουτισμός της λίστας εκείνων που θα ενισχυθούν από την κυβέρνηση καθώς πλήττονται από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί λόγω του κορονοϊού, θα γίνεται συνεχώς ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, σημειώνοντας ότι το κριτήριο που λαμβάνεται υπόψη, είναι η πτώση του τζίρου.

«Αν χρειαστεί θα εντάξουμε, το επόμενο χρονικό διάστημα, και άλλους κλάδους της οικονομίας στο πρόγραμμα ενίσχυσης. Τα δημοσιονομικά και τα ταμειακά περιθώρια που έχει όμως το Κράτος δεν είναι απεριόριστα. Άρα, πρέπει να τα χρησιμοποιήσουμε, με σύνεση, ώστε όλοι όσοι έχουν ανάγκη να στηριχθούν - με κάποιο τρόπο - από το Κράτος και να περάσουμε όλοι μαζί αυτή την κρίση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε επίσης ότι δόθηκε ήδη παράταση της καταβολής τακτικής επιδότησης ανεργίας, σε όσους ανέργους λήγει στις 31 Μαρτίου και πως θα ενταχθούν και εκείνοι των οποίων η επιδότηση έληξε πιο πριν, καθώς θα αδυνατούν να πιάσουν δουλειά από την 1η Απριλίου και για διάστημα τουλάχιστον δύο μηνών.

Ο κ. Πέτσας επανέλαβε επιπλέον ότι οι απολύσεις έχουν απαγορευτεί με ΠΝΠ και σημείωσε ότι παράλληλα τέθηκε «ένα πλαίσιο ευελιξίας», καθώς μπορεί να γίνει η αναστολή της σύμβασης εργασίας και αυτοί οι εργαζόμενοι να δικαιούνται τα 800 ευρώ, μπορεί να υπάρξει και εκ περιτροπής απασχόληση, υπήρξε αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων και συμπλήρωσε ότι οι τράπεζες σε συνεννόηση με την κυβέρνηση έδωσαν περίοδο χάριτος για κάποιους μήνες, προκειμένου να μην έχουν οι επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν πρόβλημα και αυτό τον βραχνά.

«Αλλά δεν μπορεί να μην μοιραζόμαστε το βάρος της κρίσης. Και θα το μοιραστούμε όλοι μαζί. Όσοι νομίζουν ότι πέφτουν τα χρήματα από τα δέντρα, κάνουν λάθος», ξεκαθάρισε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως σημασία τώρα έχει να σταματήσουμε ή να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού και να μοιραστούν τα κρούσματα σε βάθος χρόνου και γι' αυτό λαμβάνονται αυτά τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων και του συγχρωτισμού.«Γι' αυτό στέλνουμε το μήνυμα να μένουμε στο σπίτι μας. Γιατί μόνον έτσι, όταν θα χρειαστεί, θα μπορέσει το Σύστημα Υγείας να αντέξει την πίεση που θα έρθει», συμπληρώνει. 

Σε ότι αφορά του εγκλωβισμένους Έλληνες στο αεροδρόμιο του Λονδίνου, ο κ. Πέτσας δήλωσε πως πρόκειται για εγκληματική ανευθυνότητα της αεροπορικής εταιρείας ενώ γνώριζε πάρα πολύ καλά ότι έχουν απαγορευτεί οι πτήσεις από τις έξι το πρωί της προηγούμενης ημέρας. 

Τέλος ανακοίνωσε ότι από αύριο θα είναι κανονικά στο γραφείο του αφού ολοκληρώνεται το 14ήμερο της καραντίνας, πάντα με μέτρα προστασίας, και το briefing θα γίνει εξ αποστάσεως από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. 

Φωτογραφία αρχείου