Στ. Παππάς: Από την εκκαθάριση θα ξεκαθαρίσουν οι όποιες υποχρεώσεις του ΟΑΣΘ προς τρίτους

Στ. Παππάς: Από την εκκαθάριση θα ξεκαθαρίσουν οι όποιες υποχρεώσεις του ΟΑΣΘ προς τρίτους

Κατά τη διαδικασία της εκκαθάρισης θα ξεκαθαρίσει το τοπίο σε ό,τι αφορά τις όποιες απαιτήσεις είτε υποχρεώσεις του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) προς τρίτους, οι οποίες αφορούν στο προηγούμενο διάστημα, όπως επισημαίνει με σημερινή δήλωσή του ο πρόεδρός του, Στέλιος Παππάς. Ο ίδιος διευκρινίζει ότι για το διάστημα μετά την ανάληψη καθηκόντων από τη νέα διοίκηση και μέχρι σήμερα, «ο Οργανισμός καταβάλλει κανονικά της υποχρεώσεις του προς ΙΚΑ, Δημόσιο και εργαζόμενους και βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με το σύνολο των προμηθευτών έχοντας ήδη αποκαταστήσει τις σχέσεις που είχαν διακοπεί από την προηγούμενη διοίκηση».

«Η σημερινή διοίκηση του Ο.Α.Σ.Θ. είναι διοίκηση εκκαθάρισης. Η διαδικασία της εκκαθάρισης έχει ήδη ξεκινήσει. Τα αποτελέσματά της θα φανούν μετά την ολοκλήρωσή της. Οι όποιες απαιτήσεις είτε υποχρεώσεις προς τρίτους του Οργανισμού που αφορούν στο προηγούμενο διάστημα θα ξεκαθαριστούν στη διαδικασία της εκκαθάρισης» υπογραμμίζει ο κ. Παππάς.

Υπενθυμίζεται ότι αστυνομικοί του τμήματος αναζητήσεων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν χθες τον πρώην πρόεδρο του ΟΑΣΘ, Χρήστο Στεφανίδη, με την κατηγορία της μη έγκαιρης καταβολής εργοδοτικών και εργατικών εισφορών προς τον ΕΦΚΑ. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, το ύψος της οφειλής ανέρχεται σε 2.349.409,33 ευρώ. Ο πρώην πρόεδρος του Οργανισμού οδηγήθηκε με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και, αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος, αφέθηκε ελεύθερος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9 FM", ο κ. Στεφανίδης επισήμανε: «Οι εισφορές προς το ΙΚΑ αφορούσαν στον Φεβρουάριο του 2017. Σύμφωνα με το νόμο πλήρωσα το 50% και εκκρεμούσε ημερομηνία ένστασης προς το ΙΚΑ. Παρόλα αυτά οδηγήθηκα στον εισαγγελέα. Είχα ζητήσει να συζητηθεί η ημερομηνία για την ένσταση, για να εξηγήσω γιατί δεν μπορώ να πληρώσω το ποσό». Πρόσθεσε δε ότι η τακτική δικάσιμος έχει οριστεί για τις 25 Ιουνίου του 2018.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία SOOC