Στ. Μάνος: Να στηρίξουμε την κινεζική επένδυση στον Πειραιά

Στ. Μάνος: Να στηρίξουμε την κινεζική επένδυση στον Πειραιά

Υπέρ της επένδυσης της Cosco στον Πειραιά τάσσεται ο Στέφανος Μάνος, προσθέτοντας ότι παράλληλα πρέπει να προχωρήσει η παραχώρηση ανταγωνιστικών λιμένων, χωρίς συμμετοχή εταιρειών κινεζικών συμφερόντων.

Ο Στέφανος Μάνος υποστηρίζει ότι πρέπει η Ελλάδα πρέπει να βοηθήσει την Cosco να ολοκληρώσει το ταχύτερο όλες τις επενδύσεις που έχει προγραμματίσει, προσέχοντας πάντα να μη τεθεί σε θέση εξάρτησης από κινεζικά συμφέροντα.

Αναλυτικά στην ανάρτησή του ο Στέφανος Μάνος αναφέρει τα εξής:

«Πίσω από την περίεργη παρέμβαση του ΚΑΣ στα σχέδια της COSCO στον Πειραιά κρύβεται ενδεχομένως η ενόχληση Ουάσινγκτον και Ευρώπης για τα κινεζικά επενδυτικά σχέδια.

Η απάντηση μας πρέπει να είναι απλή και καθαρή:

Θα στηρίξουμε απολύτως την κινεζική επένδυση στον Πειραιά στο σύνολο της. Θα βοηθήσουμε την COSCO να ολοκληρώσει το ταχύτερο όλες τις επενδύσεις που έχει προγραμματίσει.

Παράλληλα θα διευκολύνουμε την παραχώρηση λιμένων που μπορούν να δράσουν ανταγωνιστικά προς τον Πειραιά. Τέτοιοι είναι στην Ελευσίνα, Λαύριο, και Καβάλα.

Είναι αυτονόητο ότι στους ανταγωνιστικούς λιμένες δεν θα επιτραπεί η συμμετοχή εταιρειών κινεζικών συμφερόντων.

Η Ελλάδα πρέπει να επιδιώκει τις κινεζικές επενδύσεις σε όλους τους τομείς. Προσέχοντας πάντα να μη τεθεί σε θέση εξάρτησης από τους κινέζους. Ναυπηγεία, 5G, Σιδηροδρομική υποδομή, Ηλεκτρικά λεωφορεία και πολλά άλλα».