Στ. Κριμιζής: Ο κ. Μαγκλάρας ζήτησε συνάντηση με το ΔΣ χωρίς την παρουσία μου

Στ. Κριμιζής: Ο κ. Μαγκλάρας ζήτησε συνάντηση με το ΔΣ χωρίς την παρουσία μου

Με αναφορές σε «επιλεκτική μνήμη», απαντά ο Σταμάτης Κριμιζής στις δηλώσεις του γ.γ. Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βασίλη Μαγκλάρα, ο οποίος υποστήριξε ότι ο παραιτηθείς πρόεδρος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού «πήγε 2 φορές στη δουλειά, έδωσε μια συνέντευξη και μετά παραιτήθηκε εφόσον δεν έβρισκε το δίκιο του».

Μάλιστα ο κ. Κριμιζής, στην απάντησή του τονίζει ότι κατά παράβαση κάθε κανονισμού και δεοντολογίας, ο κ. Μαγκλάρας ζήτησε συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού χωρίς την παρουσία του, κάτι που ήταν γνωστό και στον κ. υπουργό, Ν. Παππά.

Όσον αφορά τις δηλώσεις του διαδόχου του, Χριστόδουλου Πρωτοπαπά, ο οποίος αμφισβήτησε την καταλληλότητα του Σταμάτη Κριμιζή για τον Οργανισμό αφήνοντας πολλές αιχμές, ο διακεκριμένος Έλληνας επιστήμονας αναφέρει ότι «δεν αρμόζει κάποια ιδιαίτερη απάντηση» και παραπέμπει στα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΔΣ του ΕΛΔΟ, όπου «μπορεί ο ίδιος να διαβάσει τι είπε ή ίσως τι αμέλησε να πει.»

Αναλυτικά η δήλωση που εξέδωσε το γραφείο του κ. Κριμιζή:

«Ο κ. Μαγκλάρας έχει προφανώς επιλεκτική μνήμη.

Πρώτον, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΔΟ συναντήθηκε τρεις φορές, με συνεδριάσεις διάρκειας 7 ωρών έκαστη και συζήτησε διεξοδικά όλα τα εκκρεμή θέματα. Είναι προφανές ότι το Συμβούλιο και εγώ δαπανήσαμε πάρα πολύ χρόνο για την κατανόηση του Ιδρυτικού νόμου και κατανοούμε πλήρως και τον νόμο και την Υπουργική Απόφαση, η οποία έγινε γνωστή μόλις στις 15 Μαρτίου. Αυτά για το «Δεν ξόδεψε ούτε ένα λεπτό….»

Μετά τη 2η συνεδρία, το Συμβούλιο, έχοντας εντοπίσει το πρόβλημα και το διαφαινόμενο αδιέξοδο, εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο και το Διευθύνοντα Σύμβουλο να συναντηθούν με τον κ. Μαγκλάρα για συζήτηση των θεμάτων, την οποία ο κ. Γενικός αρνήθηκε. Αντιθέτως, κατά παράβαση κάθε κανονισμού και δεοντολογίας, ζήτησε συνάντηση του ΔΣ δίχως την παρουσία μου, η οποία και έλαβε χώρα ατύπως με μόνον 4 από τα 7 μέλη του Συμβουλίου, καθώς 3 μέλη το αρνήθηκαν. Όλα αυτά ήταν γνωστά και στον κ. Υπουργό.

Δεύτερον, το ότι το θέμα της διαχείρισης δόθηκε «προσωρινά σε υπαλλήλους του υπουργείου γιατί ο ΕΛΔΟ δεν έχει ΑΦΜ» αναρωτιέται κανείς γιατί δεν υπήρχε ημερομηνία λήξης της διαχείρισης μέσα στην υπουργική απόφαση και ουδεμία αναφορά στον ΕΛΔΟ και γιατί μία δημόσια εταιρεία δεν είχε ούτε ΑΦΜ ούτε λογιστή ούτε Νομικό Σύμβουλο μετά από 2 εβδομάδες κωλυσιεργίας εκ μέρους του κ. Γενικού.

Όσον αφορά στα σχόλια του κ. Πρωτοπαπά, δε νομίζω ότι αρμόζει κάποια ιδιαίτερη απάντηση. Το τι ελέχθη στις συνεδριάσεις του ΔΣ είναι ήδη στα πρακτικά και μπορεί ο ίδιος να διαβάσει τι είπε ή ίσως τι αμέλησε να πει. Ωστόσο του εύχομαι κάθε επιτυχία στις ασχολίες του στον ΕΛΔΟ και την Hellas Sat/Arab Sat. Αν και το βιογραφικό μου είναι διαθέσιμο, ίσως πρέπει να θυμίσω σε όσους επιλεκτικά το ξεχνούν, ότι δεν είμαι θεωρητικός αστροφυσικός, αλλά σχεδιαστής/κατασκευαστής διαστημικών οργάνων και αποστολών, και στη Γη και σε όλους τους πλανήτες, και επιπλέον ερμηνευτής με τους συνεργάτες μου των δεδομένων και ανακαλύψεων που προέκυψαν. Όλα είναι δημοσιευμένα σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά με κριτές σε εκατοντάδες δημοσιεύσεις.»