Στ. Κριμιζής: Νιώθω εξαπατημένος

Στ. Κριμιζής: Νιώθω εξαπατημένος

Λίγα 24ωρα μετά την ηχηρή παραίτηση του από τον ΕΛΔΟ που προκάλεσε αίσθηση ο ακαδημαικός και διαπρεπής επιστήμονας Σταμάτης Κριμιζής δηλώνει ότι νιώθει εξαπατημένος.

Σε δηλώσεις του στην «Καθημερινή» αναφέρει πως, πριν αναλάβει τη θέση αρκετοί των προειδοποίησαν ότι μπαίνει σε μια κατάσταση "με αναξιόπιστους ανθρώπους". Παρ' όλα αυτά χωρίς δεύτερη σκέψη έτρεξε να βοηθήσει την πατρίδα του.

Όμως η πραγματικότητα ήταν διαφορετική: "Όταν διαπίστωσα ότι ο Οργανισμός που ιδρύθηκε ήταν ένα κατασκεύασμα χωρίς περιεχόμενο, σκέφτηκα ότι είχα μόνο μια διέξοδο. Δε θα γινόμουν φερέφωνο ανθρώπων που δεν ξέρουν τίποτα για το Διάστημα", αναφέρει ο διακεκριμένος επιστήμονας.  

Ο πρώην πρόεδρος του ΕΛΔΟ αναφερόμενος στον γενικό γραμματέα του οργανισμού κ. Μαγκλάρα, του καταλογίζει ευθύνες. "Στήθηκε ένας οργανισμός που δεν έχει αρμοδιότητες και εξαρτάται από τις αποφάσεις του γενικού γραμματέα και για αυτό τον ονόμασα "Τσάρο του Διαστήματος". Νομίζω ότι ο κ. Μαγκλάρας είναι ο υπεύθυνος για την κακοδαιμονία της υπόθεσης, πιστεύω ότι την υπέσκαψε από την αρχή.

Όπως αναφέρει, όταν επεσήμανε στον κ. Παππά ότι κινδυνεύουν οι αρμοδιότητες του ΕΛΔΟ από την επιτροπή που προβλέπεται να δημιουργηθεί στη γενική γραμματεία, εκείνος τον καθησύχασε. "Μην ανησυχείτε κ. Κριμιζή, μου είπε, αυτό το συμβούλιο είναι μόνο για να συλλέγει εισηγήσεις από τα άλλα υπουργεία για να τα εξετάζει ο ΕΛΔΟ. Μερικές μέρες αργότερα βγήκε η απόφαση για τις αρμοδιότητες της γενικής γραμματείας", σημειώνει. "Νιώθω εξαπατημένος".  "Το συμπέρασμα που βγάζει κανείς είναι ότι τίποτα δεν γίνεται αξιοκρατικά".