Στ. Κοντονής: Επιβαρυντικά τα στοιχεία για τον Παπαγγελόπουλο

Στ. Κοντονής: Επιβαρυντικά τα στοιχεία για τον Παπαγγελόπουλο

Οι καταγγελίες των τεσσάρων εισαγγελικών λειτουργών είναι σοβαρές για τον Δ. Παπαγγελόπουλο σύμφωνα με τον Σταύρο Κοντονή, πρώην υπουργό Δικαιοσύνης και πολιτικό προιστάμενό του την περίοδο 2016 - 2018,  ο οποίος χαρακτήρισε επιβαρυντικά τα σε βάρος του στοιχεία όπως αυτά προκύπτουν από τις καταθέσει στην Προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του παρουσίας (στην εκπομπή «Δέκα» της ΕΡΤ) ο Στ. Κοντονής δήλωσε ότι «είναι σοβαρές καταθέσεις και από ότι έχουμε διαβάσει εμπεριέχουν επιβαρυντικά στοιχεία για τον κ. Παπαγγελόπουλο. Ο ίδιος το έχει αρνηθεί. Έχει πει ότι όλα αυτά είναι αναληθή. Το λέω αυτό γιατί εδώ (σ.σ η εκπομπή) δεν είναι δικαστήριο»,

Ταυτόχρονα αναφέρθηκε και στο αίτημα του πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή να εξεταστεί κατ' αντιπαράσταση με την πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, την πρώην γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου και τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου.

Οπως χαρακτηριστικά σημείωσε «Αυτό είναι πολύ σοβαρό» αφού έτσι  «θα πάμε σε κατηγορίες για ψευδορκία», υπαινισσόμενος ότι από μια τέτοια διαδικασία θα προκύψει ψευδορκία. 

Σε ότι αφορά την εξέταση των κουκουλοφόρων μαρτύρων υποστήριξε ότι η εξέταση θα μπορούσε να γίνει παρουσία δικαστικού λειτουργού σε ένα χώρο και η κατάθεσή του θα ακούγεται, θα μεταδίδεται και θα υποβάλλονται ερωτήσεις.

Ο Στ. Κοντονής και στο παρελθόν είχε αφήσει αιχμές για τους χειρισμούς στο χώρο της δικαιοσύνης. Τον Οκτώβριο του 2019 αναφορικά με το θέμα της δικογραφίας της Novartis είχε δηλώσει ότι «δεν θέλω να μπω σε μια αντιπαράθεση με τον κ. Παπαγγελόπουλο» προσθέτοντας πως «Εγώ προσπάθησα να λειτουργήσω και λειτούργησα θεσμικά σε όλη αυτή τη διαδικασία»