Στ. Κοντονής: Έχουμε φέουδα στον ΣΥΡΙΖΑ

Στ. Κοντονής: Έχουμε φέουδα στον ΣΥΡΙΖΑ

Θέμα ευθυνών στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επέρριψε εκ νέου ο πρώην υπουργός και στέλεχος του κόμματος Σταύρος Κοντονής. ο οποίος με δηλώσεις του έκανε λόγο για ύπαρξη «φέουδων», «ακραίο φραξιονισμό» και για «φαινόμενα αρχηγισμού», ενώ σημείωσε πως «αν νομίζουν κάποιοι ότι τα προβλήματα λύνονται με πειθαρχικά, κάνουν πολύ μεγάλο λάθος».

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό  «Status 107,7» της Θεσσαλονίκης ο κ. Κοντονής σημείωσε για τα εσωκομματικά του κόμματος ότι «είμαστε σε ένα σκοτεινό τούνελ, οι παρενέργειες λαθών κι επιλογών, οι οποίες δεν ήταν κατάλληλες, αρχίζουν σήμερα να κακοφορμίζουν» και συμπλήρωσε πως δημιουργήθηκε ένα κόμμα τάσεων, οι οποίες όπως είπε «δεν είναι τάσεις, είναι ομάδες και βρίσκεται σε εξέλιξη ένας ακραίος φραξιονισμός, που προσβάλλει τις συλλογικές λειτουργίες του χώρου και του κόμματος» καθώς και ότι «φαινόμενα του αρχηγισμού πλήττουν την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ προς τα έξω», 

«Έχουμε φέουδα μέσα στο κόμμα... κάνω έκκληση, αυτήν την κατάσταση μόνο τα μέλη του κόμματος μπορούν να αναστρέψουν, αν γυρίσουν την πλάτη σε όλους αυτούς τους μηχανισμούς και ας κρατήσουν για τους εαυτούς τους την κριτική σκέψη έναντι πάντων, ακόμη και εμού του ιδίου που σας μιλάω», σημείωσε.

«Αυτά που άκουσα περί πειθαρχικών οργάνων και ενδεχομένων διαγραφών, είναι ό,τι πιο αρνητικό φορτίο έχει η αριστερά στη πολυετή ιστορία της και προσφορά αγώνων στον τόπο. Αν νομίζουν μερικοί ότι μπορεί να λύσουν τα υπαρκτά προβλήματα στον ΣΥΡΙΖΑ έτσι, και όχι με πολιτικές πρωτοβουλίες, συλλογικότητα και συσπείρωση, τότε κάνουν πολύ μεγάλο λάθος», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.