Στ. Κοντονής: «Άσχετοι ή επαγγελματίες ψεύτες στον ΣΥΡΙΖΑ»

Στ. Κοντονής: «Άσχετοι ή επαγγελματίες ψεύτες στον ΣΥΡΙΖΑ»

Σκληρή γλώσσα για την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης, υποστηρίζοντας ότι αν και ο ίδιος προσπάθησε να προστατέψω το κόμμα επισημαίνοντας τα προβλήματα του νέου Ποινικού Κώδικα, τελικά βρέθηκε βαλλόμενος από την ηγετική ομάδα και το περιβάλλον της.

«Προσπάθησα να προστατέψω το κόμμα μου επισημαίνοντας τα προβλήματα που δημιουργούσε η τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα και βρέθηκα βαλλόμενος από την ηγετική ομάδα και το περιβάλλον της» τόνισε ο Στ. Κοντινής. μιλώντας στον ΣΚΑΙ

Χαρακτήρισε «άσχετους ή επαγγελματίες ψεύτες» όσους από τον ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζονται ότι μετά την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα μπορεί να μειωθήκαν οι ποινές για τους μέλη της Χρυσής Αυγής, αλλά θα μείνουν πιο πολλά χρόνια στη φυλακή. Όπως εξήγησε, από τη στιγμή που υπήρξαν σε ισχύ δυο νομοί την περίοδο της δίωξής τους εφαρμόζονται οι ευνοϊκότερες διατάξεις του κάθε νόμου γι’ αυτούς, δηλαδή στην έκτιση της ποινής τους θα εφαρμοστεί ο προηγούμενος Ποινικός Κώδικας.

Ανέφερε ακόμη ότι ο νέος Ποινικός Κώδικας πέρασε από τη βουλή  επί Υπουργίας Καλόγηρου, χωρίς ονομαστική ψηφοφορία, και ο ίδιος δεν είχε τη δυνατότητα να καταψηφίσει τις επίμαχες διατάξεις παρότι στην ομιλία του είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις του.

«Τα κόμματα είναι πυλώνες της δημοκρατίας. Δεν είναι μαγαζιά ούτε ποδοσφαιρικά σωματεία για να έχουν οπαδούς» σχολίασε αιχμηρά, μιλώντας για χυδαιότητες που είδαν το φως της δημοσιότητας.