Στ. Καλαφάτης: Να μην αφήσουμε την κυβέρνηση να γίνει ντελιβεράς ξένων αξιώσεων

Στ. Καλαφάτης: Να μην αφήσουμε την κυβέρνηση να γίνει ντελιβεράς ξένων αξιώσεων

Να μην αφήσουμε την κυβέρνηση να γίνει «ντελιβεράς» ξένων αξιώσεων κόντρα στα συμφέροντα του Ελληνισμού, κάλεσε ο πρώην υπουργός, βουλευτής της ΝΔ Α'' Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, από την Ολομέλεια, μιλώντας για τη συμφωνία με την πΓΔΜ.

Ταυτοχρόνως, ζήτησε «να πούμε "ναι" στους Έλληνες που απαιτούν να βάλουμε φραγμό στο σφετερισμό της ιστορίας μας, τις ανιστόρητες διεκδικήσεις του γείτονά μας και τη λεόντειο συμφωνία που έχουμε μπροστά μας».

«Έχουμε υποχρέωση να πάρουμε όλοι ξεκάθαρη θέση και να πούμε ναι στην πρόταση δυσπιστίας» τόνισε ο κ. Καλαφάτης προσθέτοντας: «Να πούμε ναι στους Έλληνες που απαιτούν να σταματήσουμε το έγκλημα πριν παράξει μη αναστρέψιμες συνέπειες».

«Σας το λέμε ξεκάθαρα: Οι ισχυρισμοί της συγκυβέρνησης δεν είναι αυταπάτη. Είναι απάτη», είπε προς την πτέρυγα της κυβερνητικής πλειοψηφίας και επικαλέστηκε τη ρήση του Κώστα Καραμανλή «Η ιστορία δεν διαγράφεται, δεν παραγράφεται και δεν ξαναγράφεται» αλλά και την δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με την οποία ξεκαθάρισε ότι «Η παρακαταθήκη της Μακεδονίας είναι ελληνική. Και η παρακαταθήκη αυτή είναι αδιαπραγμάτευτη».

Ο κ. Καλαφάτης αναφέρθηκε στο «μαύρο πυρήνα της Συμφωνίας», όπως τον χαρακτήρισε λέγοντας πως «Η κυβέρνηση ψεύδεται και το ξέρει! Δε θα ισχύει το erga omnes και δε θα λυθούν άμεσα όλα τα ζητήματα». Όπως συγκεκριμένα ανέφερε: - Πρώτον, διότι οι εμπορικές ονομασίες, οι επωνυμίες και τα σύμβολα παραπέμπονται σε διεθνή ομάδα. Δεύτερον, διότι θα συγκροτηθεί και άλλη επιτροπή, που θα εξετάσει τα βιβλία ιστορίας των δύο χωρών, προκειμένου να αρθούν οι όποιες αλυτρωτικές αναφορές. Τρίτον, διότι - όπως αναφέρεται - κάθε χώρα θα ερμηνεύει τον όρο “Μακεδονία” και “Μακεδόνας” κατά βούληση. Και τέταρτον, αλλά σοβαρότερο, διότι η σύνθετη ονομασία δε θα καλύπτει τις πιο σημαντικές χρήσεις που είναι η ταυτότητα και η γλώσσα. Και όλα αυτά, αποτελούν τον μαύρο πυρήνα της συμφωνίας», κατέληξε.

Τέλος, ο βουλευτής της ΝΔ, διερωτήθηκε αν θα μπορούν αύριο οι τοπικοί παραγωγοί να χρησιμοποιούν μακεδονικές ονομασίες για τα προϊόντα τους και υπογράμμισε ότι με αυτήν τη συμφωνία «δε θα αντιμετωπιστεί, αλλά θα απελευθερωθεί το τζίνι του αλυτρωτισμού».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ