Στ. Πέτσας: Άμεση κήρυξη της Μυτιλήνης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Στ. Πέτσας: Άμεση κήρυξη της Μυτιλήνης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Την άμεση κήρυξη της Μυτιλήνης σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε τη δομή στη Μόρια ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Παράλληλα ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε ότι θα απαγορευτεί η απομάκρυνση από το νησί όσων διέμεναν στη Μόρια για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού στον πληθυσμό.

Το νησί θα κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τόνισε στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και θα απαγορευτεί η απομάκρυνση από το νησί όσων διέμεναν στη Μόρια για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού στον πληθυσμό, καθώς διαγνώστηκαν θετικοί 35 αιτούντες άσυλο και άγνωστος αριθμός έχει διασκορπιστεί στην ευρύτερη περιοχή και η δομή εκκενώθηκε. Όπως είπε θα υπάρξει άμεση μέριμνα για να στεγαστούν οι χιλιάδες άνθρωποι, με ιδιαίτερη προσοχή για την προστασία των πιο ευάλωτων.

Στη Λέσβο, όπως είπε μεταβαίνει αυτή την ώρα ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Ασύλου του υπουργείου Μετανάστευσης Μάνος Λογοθέτης. Θα φροντίσει για τις άμεσες ανάγκης στέγασης, αλλά θα χρειαστεί ευρύτερο σχέδιο, σημείωσε.