Στ. Πέτσας για παρέμβαση Τραμπ: Μεγάλο το «βάρος» των ΗΠΑ για να μην το ζυγίζει κανείς

Στ. Πέτσας για παρέμβαση Τραμπ: Μεγάλο το «βάρος» των ΗΠΑ για να μην το ζυγίζει κανείς

Το γεγονός ότι το «βάρος» των ΗΠΑ είναι μεγάλο για να μη το ζυγίζει κάνεις, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κληθείς να σχολιάσει αν η αμερικανική παρέμβαση θα βοηθήσει ώστε να αλλάξει στάση ο Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Στέλιος Πέτσας επιβεβαίωσε το δεύτερο τηλεφώνημα του Αμερικανού προέδρου στον Κυριάκο Μητσοτάκη, σημειώνοντας ότι δείχνει το ενδιαφέρον των ΗΠΑ προκειμένου να μην υπάρχουν εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και να αντιμετωπιστεί η τουρκική προκλητικότητα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι είναι ξεκάθαρο σε όλους, πως το συμφέρον των ΗΠΑ δεν συνάδει με εντάσεις στην περιοχή μας, κάτι που έχουν διαμηνύσει πολλές φορές σε όλους τους τόνους.

Ερωτηθείς αν οι κινήσεις του Αμερικανού πρόεδρου θα βοηθήσουν να αλλάξει στάση ο Ταγίπ Ερντογάν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι το βάρος των ΗΠΑ είναι μεγάλο για να μη το ζυγίζει κάνεις. «Περιμένουμε από εδώ και πέρα  τις έμπρακτες ενέργειες της Τουρκίας», ανέφερε ο κ. Πέτσας. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως προέχει να γίνουν άμεσα βήματα αποκλιμάκωσης  και μετά να αρχίσουν συζητήσεις για την μόνη διαφορά μας που είναι οι θαλάσσιες ζώνες. Επανέλαβε, δε, ότι η Ελλάδα θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να προφυλάξει τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

«Γίνονται συζητήσεις με την Αλβανία για συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ και ελπίζουμε πως σύντομα θα έχουμε νεότερα και εκεί» κατέληξε ο Στ. Πέτσας.