Σπίρτζης και Σταθάκης «βλέπουν» συμφέροντα πίσω από τις καταγγελίες για το Μάτι

Σπίρτζης και Σταθάκης «βλέπουν» συμφέροντα πίσω από τις καταγγελίες για το Μάτι

Συμφέροντα βλέπουν πίσω από την ανοιχτή επιστολή της συντονιστικής επιτροπής κατοίκων στο Μάτι και της καταγγελίας ότι πέντε μήνες μετά δεν έχει εκδοθεί καμία άδεια επισκευής/ανακατασκευής οι κ.κ. Σπίρτζης και Σταθάκης.

Συγκεκριμένα σε κοινό δελτίο Τύπου των υπουργείων Υποδομών-Μεταφορών και Περιβάλλοντος-Ενέργειας γίνεται λόγος για προσπάθεια δημιουργίας «ψευδών εντυπώσεων» από ορισμένους, την ώρα που υπήρξε σήμερα συνάντηση κατά την οποία δεν κατατέθηκε οποιαδήποτε καταγγελία σχετική.

Υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση έχει νομοθετήσει σχετικά και με γνώμονα την αποφυγή παθογενειών του παρελθόντος αναφέρει πως τα όσα περιγράφονται στην επιστολή δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και κάνει λόγο για «αμετανόητους» που «θέλουν να αναπαράγουν το στρεβλό μοντέλο άναρχης δόμησης και ρυμοτόμησης της περιοχής, εξυπηρετώντας συμφέροντα που διαμέλιζαν εκτάσεις σε οικόπεδα προς ανέγερση κατοικιών σε ρέματα, δάση και παραλίες».

«Στη μνήμη των θυμάτων δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε εκπτώσεις στον Χωροταξικό Σχεδιασμό» σημειώνει το δελτίο Τύπου και καταλήγει: «Εκβιαστικές τακτικές συμφερόντων που δεν επιθυμούν κανόνες, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές».