Space X: Στα 74 δισ. δολάρια η αξία της εταιρείας μετά το νέο γύρο χρηματοδότησης

Space X: Στα 74 δισ. δολάρια η αξία της εταιρείας μετά το νέο γύρο χρηματοδότησης

Η Space X ολοκλήρωσε έναν ακόμη γύρο χρηματοδότησης ύψους 850 εκατομμυρίων δολαρίων την περασμένη εβδομάδα, φτάνοντας την αξία της, στα 74 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η εταιρεία συγκέντρωσε τα νέα κεφάλαια στα 419,99 δολάρια ανά μετοχή, σύμφωνα με το CNBC, ενώ τον Αύγουστο στον προηγούμενο γύρο χρηματοδότησης η αποτίμηση της έφτανε τα 46 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα τρία projects της εταιρείας (Crew Dragon, Starlink και Starship) αφορούν τη δημιουργία διαστημοπλοίου, δικτύου δορυφόρων για την παροχή γρήγορου ίντερνετ παντού στον κόσμο και ενός πυραύλου για διαστημικά ταξίδια.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία έθεσε με επιτυχία σε τροχιά πριν μερικές μέρες ακόμη 60 δορυφόρους παρόλα αυτά, δεν κατάφερε να προσθαλασσώσει σωστά τον επαναχρησιμοποιούμενο πύραυλο Falcon 9 στο αυτόνομο drone πλοίο της.

Η ασφαλής επιστροφή των boosters από τους πυραύλους που χρησιμοποιεί στις αποστολές της είναι ζωτικής σημασίας για τη SpaceX, καθώς μειώνει δραματικά το κόστος των επόμενων αποστολών, όπως και τον χρόνο της προετοιμασίας τους. Ο συγκεκριμένος πύραυλος είχε χρησιμοποιηθεί σε δύο αποστολές φορτίου στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, αλλά και σε ακόμη δύο αποστολές δορυφόρων τον περασμένο Ιούνιο και τον περασμένο Δεκέμβριο.