Σπ. Σαπουνάς - ΕΟΔΥ: Αττική – Θεσσαλονίκη οι περιοχές που προβληματίζουν

Σπ. Σαπουνάς - ΕΟΔΥ: Αττική – Θεσσαλονίκη οι περιοχές που προβληματίζουν

Αττική και Θεσσαλονίκη είναι οι περιοχές που προβληματίζουν τις υγειονομικές αρχές για την διασπορά του κορονοϊού, σύμφωνα με τον προϊστάμενο  της Διεύθυνσης Ετοιμότητας και Απόκρισης του ΕΟΔΥ, Σπύρο Σαπουνά. Ο ίδιος σημείωσε πως καθημερινά γίνονται 12.000 τεστ, ενώ τόνισε πως όλα τα πιθανά μέτρα είναι στο τραπέζι.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο κ.Σαπουνάς εξήγησε ότι η μη τήρηση των κανόνων σε ένα γάμο είναι πιο επικίνδυνη απο τη μη τήρηση των κανόνων σε ένα μπαρ, καθώς στις κοινωνικές εκδηλώσεις οι άνθρωποι έρχονται περισσότερο σε επαφή μεταξύ τους.

Έλεγχοι

Πάνω από 1.000 ελέγχους σε λεωφορεία πραγματοποίησε το Σάββατο η Τροχαία

Περισσότερους από 1.000 ελέγχους σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς πραγματοποίησε σήμερα η Τροχαία Αττικής, για μάσκες και υπεράριθμους επιβάτες, σε όλο το λεκανοπέδιο.

Αναλυτικά, από τις 08.00 το πρωί έως τις 22.00 το βράδυ, τα συνεργεία της Τροχαίας πραγματοποίησαν συνολικά 1.039 ελέγχους σε ΜΜΜ, βεβαιώνοντας 24 παραβάσεις.

Οι 18 από αυτές αφορούσαν επιβάτες που δεν φορούσαν μάσκες και στους οποίους επιβλήθηκε το πρόστιμο των 150 ευρώ και οι έξι σε λεωφορεία του ΚΤΕΛ με υπεράριθμους επιβάτες, τα οποία ελέγχθηκαν στα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών.

Οι υπεράριθμοι επιβάτες κατέβηκαν από τα λεωφορεία και παράμειναν σε κλειστούς χώρους στα διόδια, απ’ όπου παρελήφθησαν από άλλα λεωφορεία του ΚΤΕΛ.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν αύριο.