Σπ. Λάππας: Υπάλληλοι της Novartis oι «κουκουλοφόροι» - Άκυρη η διαδικασία 

Σπ. Λάππας: Υπάλληλοι της Novartis oι «κουκουλοφόροι» - Άκυρη η διαδικασία 

Με εμφανή αμηχανία ο ΣΥΡΙΖΑ, δια μέσου του Σπύρου Λάππα επιχείρησε από το βήμα της Ολομέλειας να προστατέψει τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγέλοπουλο. Ήταν, μάλιστα, τέτοια η… προσπάθειά του που ουσιαστικά αποκάλυψε την ταυτότητα των προστατευόμενων μαρτύρων ομολογώντας ότι πρόκειται για δύο (πρώην) υπαλλήλους της Novartis.

«Πως θα καταπιείτε αυτό το φιάσκο; Δεν υπάρχει τέτοιο εύρος φάρυγγα», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ισχυριζόμενος ότι η ΝΔ θα βγει εκτεθειμένη λόγω ακυροτήτων. Ουσιαστικά προανήγγειλε τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ και του Δ. Παπαγγελόπουλου, η οποία θα είναι να θέσει ζητήματα ακυρότητας της διαδικασίας στο Δικαστικό Συμβούλιο. «Αυτή η υπόθεση, να ξέρετε, δεν θα μπορέσει να προχωρήσει σε κανένα δικαστικό συμβούλιο», προειδοποίησε και συνέχισε: «Η προσπάθεια που κάνατε να αποκαλυφθούν οι ταυτότητες των προστατευόμενων μαρτύρων ήταν λυσσαλέα, μήπως και ανακαλέσουν κάτι από τον ποταμό αποκαλύψεων στην Εισαγγελία Διαφθοράς. Απειλήσατε, συκοφαντήσατε, κυνηγήσατε το θεσμό των προστατευόμενων μαρτύρων».

Μη έχοντας, δε, άλλα επιχειρήματα ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε ότι η μειοψηφία θα απευθυνθεί στην εισαγγελία για τη διαρροή των πρακτικών! «Πρέπει να πάνε στον εισαγγελέα αυτά διότι πρέπει να διερευνηθεί πώς έφτασαν στα χέρια ενός ιδιώτη τα πρακτικά της επιτροπής;», σημείωσε.