Σουρεαλιστική αντιπολίτευση, με εθισμό στο ψέμα

Σουρεαλιστική αντιπολίτευση, με εθισμό στο ψέμα

Στην πολιτική μας σκηνή αφότου μπήκαμε στα μνημόνια, το έργο που παίζεται δεν είναι η αντίθεση Δεξιάς- Αριστεράς. Υπάρχει αυτή αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ με τα καμώματά του την έχει καταστήσει δευτερεύουσα. Η πρώτιστη αντίθεση είναι κοινής λογικής - παραλόγου, κάτι σαν μονόπρακτο του Ιονέσκο.

Θα μπορούσε κάποιος να τους καταλογίσει ότι δεν καταλαβαίνουν τι λένε. Η αλήθεια είναι ότι απλώς δεν τους νοιάζει, γιατί έχουν ένα ακροατήριο που καταναλώνει αμάσητα ό,τι και αν του πασάρουν, και επιπλέον τους αποθεώνει. Γι' αυτό όμως και τα δημοσκοπικά ποσοστά παραμένουν παγερά ασάλευτα. Τσιμεντάρουν τους πεπεισμένους, αλλά αποκρούουν τους λογικούς και φιλικά προσκείμενους.

Χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίναξε τον σουρεαλισμό στα ύψη. Επιχειρώντας να αποδομήσει τα μέτρα του πρωθυπουργικού διαγγέλματος, αποδόμησε εαυτόν, γράφοντας:

«Ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε ξαφνικά να πολεμήσει την ακρίβεια που δήθεν έφερε ο πόλεμος. Αλλά προσδιόρισε την έναρξή της από αρχές του Δεκέμβρη, δηλαδή τρεις μήνες πριν ο πόλεμος ξεκινήσει. Ομολογεί από μόνος του».

«Επίσης, υποσχέθηκε χθες 600€ αναδρομικά σε κάθε καταναλωτή. Μόνο που σήμερα κοστολογεί το μέτρο στα 280 εκ. ευρώ για 4,2 εκ. καταναλωτές. Όποιος κάνει τη διαίρεση καταλαβαίνει το μέγεθος της πολιτικής απάτης που θα αποκαλυφθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς».

Απίστευτη δήλωση. Ο Μητσοτάκης υποσχέθηκε - έως και - 600 ευρώ. Κατά την ερμηνεία που έδωσε ο Τσίπρας και ένας που ζει στο εξωτερικό, και έρχεται για 20 ημέρες το χρόνο καίγοντας αντίστοιχο ρεύμα, θα πάρει το 600ρι και ας έχει πληρώσει 150 ! (έτσι θα κερδίσει και τα εισιτήρια «πηγαινέλα» μάλλον).

Στα βήματά του αρχηγού της και η Εφη Αχτσιόγλου, έγραψε: «280 εκατομμύρια θα δώσει η κυβέρνηση ως αναδρομική αποζημίωση 6 μηνών για τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος στα νοικοκυριά. 280 εκατομμύρια σε 4,2 εκατομμύρια καταναλωτές. Μεσοσταθμική αποζημίωση 66 ευρώ για ολόκληρο το εξάμηνο ή αλλιώς 11 ολόκληρα ευρώ το μήνα».

(Βέβαια τους ξέφυγε το ποσό: η ακριβής διαίρεση δεν βγάζει 66, αλλά τον σατανικό αριθμό 66,6. Έτσι… αναρωτιέσαι μήπως - εκτός από τους Ουκρανούς, που όπως δημοσιεύουν στα σοβαρά τα Ρωσικά Μέσα, επιδίδονται στη μαύρη μαγεία - είναι και ο Μητσοτάκης μέλος κάποιας… στοάς!). Το ευτελίζουμε, αλλά πρώτα το ευτέλισε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Φυσικά ξέρουν τι κάνουν και που απευθύνονται. Όταν δεν πάρει ο καθένας το 600ρι, θα λένε σας κορόιδεψε ο Μητσοτάκης. Το λέει ήδη ο αρχηγός «Το μέγεθος της πολιτικής απάτης που θα αποκαλυφθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς

Είναι πολιτική γραμμή. Και εντάξει δική τους είναι, ό,τι θέλουν την κάνουν, έστω και αν τους επιστρέφεται ως μπούμερανγκ. Είναι δυνατό η Αχτσιόγλου να μην κατάλαβε ότι δικαιούχοι της αναδρομικής ενίσχυσης έως 600 ευρώ είναι όσοι έχουν έως 45.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα, από τα νοικοκυριά τα οποία δεν είχαν καλυφθεί από τις εκπτώσεις, που ήδη έχουν δοθεί από το κράτος και τους παρόχους, και όχι 4,2 εκ. που είναι το σύνολο των νοικοκυριών.

Εντάξει, αυτό μπορούν, απεγνωσμένη ψευδή προπαγάνδα. Αλλά τα πτυχία τους τουλάχιστον δεν τα σέβονται, και τα υποβαθμίζουν έτσι;

Βέβαια, στο συγκεκριμένο θέμα δεν είχαν περιθώρια για δυναμικότερη αντιπολίτευση. Θα μπορούσαν ωστόσο για τα μάτια του κόσμου να σταθούν στη φορολόγηση κατά 90%, που υποσχέθηκε η Μητσοτάκης, στα πρόσθετα κέρδη των επιχειρήσεων ενέργειας. Να τον αμφισβητήσουν και να τον εγκαλέσουν γιατί δεν το έχει ήδη κάνει.

Τι άλλο να πουν; Γιατί δεν προχώρησε τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας, που ήδη θα απέδιδαν τώρα, όπως ας πούμε έκανε η Γερμανία την επομένη της ρωσικής εισβολής, και σε μόλις 10 μήνες θα παραγάγει φτηνό ρεύμα για εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά;

Αυτό θα ήταν σοβαρή αντιπολίτευση αριστερού κόμματος που δηλώνει ότι ενδιαφέρεται και για την Οικολογία. Αλλά πως να το πει, όταν κάθε που προεβλέπετο εγκατάσταση ενός αιολικού πάρκου, πρώτες οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ προέτασσαν τα στήθη τους και ξεσήκωναν τις τοπικές κοινωνίες, για να μη… βεβηλωθούν τα ελεύθερα και άπαρτα βουνά μας;