Σουηδία: Έκρηξη σε κτίριο στο Γκέτεμποργκ- Τουλάχιστον 16 τραυματίες

Σουηδία: Έκρηξη σε κτίριο στο Γκέτεμποργκ- Τουλάχιστον 16 τραυματίες

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά από έκρηξη και πυρκαγιά την Τρίτη στη σουηδική πόλη Γκέτεμποργκ και η αστυνομία διερευνά εάν τοποθετήθηκε εκρηκτικός μηχανισμός στο σημείο σύμφωνα με το Reuters.

Τουλάχιστον 16 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά την έκρηξη το πρωί που πυρπόλησε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων σε κεντρική κατοικημένη περιοχή. Οι πυροσβέστες έβγαλαν ανθρώπους από το κτίριο καθώς γκρίζος καπνός βγήκε από τα κλιμακοστάσια και τα παράθυρα.

Τρεις γυναίκες και ένας άνδρας νοσηλεύτηκαν για σοβαρά τραύματα, δήλωσε εκπρόσωπος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Sahlgrenska. Το σουηδικό ραδιόφωνο δημόσιων υπηρεσιών SR ανέφερε ότι περίπου 25 άτομα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας.

Η αστυνομία δήλωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα.

«Πιστεύουμε ότι έχει εκραγεί κάτι που δεν οφείλεται σε φυσικά αίτια», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Τόμας Φάξμποργκ σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι «πιθανότατα» είχε τοποθετηθεί στο σημείο της έκρηξης.

Είπε ότι η φωτιά δεν είναι ακόμη υπό έλεγχο, αλλά οι ενοικιαστές έχουν απομακρυνθεί.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης δήλωσαν ότι εργάζονται για την κατάσβεση πυρκαγιών στην πολυκατοικία. Αποκλείουν διαρροή αερίου, αλλά απέφυγαν να κάνουν εικασίες για τα αίτια της έκρηξης.

Η Anja Almen, που ζει στο κτίριο, είπε ότι άκουσε φασαρία από το δρόμο λίγο μετά τις 5:00 το πρωί - περίπου 15 λεπτά μετά την έκρηξη.

"Βγήκα στο μπαλκόνι και έπαθα σοκ. Υπήρχε καπνός παντού, από κάθε κλιμακοστάσιο", είπε τηλεφωνικά από μια κοντινή εκκλησία στην οποία εκκενώθηκαν εκείνη και άλλοι ενοικιαστές. «Πυροσβεστικά οχήματα με σκάλες τραβούσαν κόσμο από διαμερίσματα».

Η σκανδιναβική χώρα έχει αντιμετωπίσει την αύξηση του εγκλήματος των συμμοριών τα τελευταία χρόνια, με αντίπαλες ομάδες να χρησιμοποιούν εκρηκτικά και πυροβόλα όπλα για τον διακανονισμό.