7ος χρόνος, ημέρα 2097η
Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021

Σουδάν: 4 νεκροί μετά από έκρηξη σε αθλητικό κέντρο

Σουδάν: 4 νεκροί μετά από έκρηξη σε αθλητικό κέντρο
AP Photo/Marwan Ali

Τουλάχιστον 4 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες, Σάββατο, το βράδυ στο Σουδάν από έκρηξη που σημειώθηκε σε αθλητικό σύλλογο με πολύ κόσμο στο Πορτ-Σουντάν, στο ανατολικό τμήμα του Σουδάν, ανακοίνωσε σήμερα η Κεντρική Επιτροπή Γιατρών.

Ένας εκρηκτικός μηχανισμός "εξερράγη εκεί όπου βρίσκεται ο σύλλογος Αλ-Αμίρ, προκαλώντας τον θάνατο 4 ανθρώπων", ενώ τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από σφαίρες ή από μαχαίρι, προσθέτει σε ανακοίνωσή του ο ιατρικός σύλλογος.

"Υπήρξε κι άλλη (βομβιστική) απόπειρα που είχε στόχο ξενοδοχείο στην πόλη, αλλά ήταν αποτυχημένη", σημειώνει, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.
Το ανεξάρτητο αυτό συνδικάτο, που ιδρύθηκε το 2016 για να εκπροσωπεί την σουδανική ιατρική κοινότητα, απέδωσε το περιστατικό του Σαββάτου σε "σύγκρουση ανάμεσα σε φυλές" και κάλεσε τις δυνάμεις ασφαλείας να επέμβουν.

Το Σουδάν κυβερνάται από τον Αύγουστο του 2019 από μια μεταβατική κυβέρνηση που απαρτίζεται από πολιτικούς και στρατιωτικούς, έπειτα από μαζικές κινητοποιήσεις με τις οποίες εκδιώχθηκε από την εξουσία ο πρόεδρος Όμαρ ελ Μπασίρ.

Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για την αποκατάσταση της αδύναμης οικονομίας της χώρας, που βρίσκεται υπό κατάρρευση έπειτα από κακοδιαχείριση 30 ετών, εσωτερικές συγκρούσεις και διεθνείς κυρώσεις υπό τον Μπασίρ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ