8ος χρόνος, ημέρα 2480η
Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022

Σομαλία: Πέντε στρατιώτες σκοτώθηκαν από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου κοντά στο προεδρικό μέγαρο

Έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου, την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν οι ισλαμιστές αντάρτες αλ-Σεμπάμπ, είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε στρατιώτες έξω από το προεδρικό μέγαρο στην πρωτεύουσα της Σομαλίας Μογκαντίσου και να υποστούν σοβαρές ζημιές δύο ξενοδοχεία που βρίσκονταν εκεί κοντά, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Αυτόπτες μάρτυρες του Ρόιτερς δήλωσαν πως ακούστηκαν ανταλλαγές πυρών μετά την έκρηξη και ένα μεγάλο σύννεφο καπνού υψώθηκε πάνω από το προεδρικό μέγαρο.

"Παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη έξω από το προεδρικό μέγαρο. Μέχρι τώρα δύο ξενοδοχεία απέναντι από το μέγαρο έχουν καταστραφεί εν μέρει", δήλωσε τηλεφωνικώς στο Ρόιτερς ο ταγματάρχης της αστυνομίας Μοχάμεντ Άλι.

Η αλ-Σεμπάμπ, που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, έχει αναλάβει την ευθύνη για πολλές εκρήξεις που σημειώθηκαν πρόσφατα στη Μογκαντίσου, περιλαμβανομένης και μιας επίθεσης με παγιδευμένο αυτοκίνητο και όπλα την περασμένη εβδομάδα σε ένα δημοφιλές παραλιακό εστιατόριο στην πρωτεύουσα που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο δέκα ανθρώπων.

"Μέχρι τώρα ξέρουμε ότι πέντε κυβερνητικοί στρατιώτες σκοτώθηκαν από την έκρηξη. Το αυτοκίνητο εξερράγη έξω από το ξενοδοχείο SYL που βρίσκεται ακριβώς στο σημείο ελέγχου έξω από το μέγαρο. Πιστεύουμε πως ο στόχος ήταν το SYL στο οποίο συχνάζουν αξιωματικοί. Ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί", δήλωσε στο Ρόιτερς ο συνταγματάρχης της αστυνομίας Αμπντικαντίρ Χουσέιν.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός Andaluz της αλ-Σεμπάμπ μετέδωσε πως η οργάνωση βρίσκεται πίσω από την επίθεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ