ΓΔ: 927,11 -0,18 (-0,02 %)

Τζίρος: 1,60 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2053η
Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021

ΓΔ: 927,11 -0,18 (-0,02 %)

Τζίρος: 1,60 εκατ. €   RT

SMS με τον Ν. Παππά πριν τη συνάντηση με τη CCC παρουσίασε ο Χρ. Καλογρίτσας

SMS με τον Ν. Παππά πριν τη συνάντηση με τη CCC παρουσίασε ο Χρ. Καλογρίτσας
Eurokinissi

Επικοινωνία με τον Νίκο Παππά μέσω SMS πριν τη συνάντηση που είχε ο ίδιος με τους εκπροσώπους της CCC στο Πόρτο Χέλι φέρεται να παρουσίασε ο Χρήστος Καλογρίτσας στην προανακριτική της Βουλής δείχνοντας με τον τρόπο αυτό ότι υπήρχε τουλάχιστον ενημέρωση σχετικά με τις διαδικασίες που προηγήθηκαν της συμφωνίας και της συμμετοχής στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016.

Μάλιστα φέρεται να ενημερώνει και σχετικά με τις διορίες αναφορικά με την εγγυητική των 3 εκατ. ευρώ και να δηλώνει πως οι ομάδες του Νίκου Παππά δούλευαν στο γραφείο του.

Σύμφωνα με πληροφορίες το μήνυμα στο οποία αναφέρθηκε ο Χρήστος Καλογρίτσας περιγράφει ουσιαστικά επαφή πριν τη συνάντηση του αποκαλούμενου «κόκκινου εργολάβου» στο Πόρτο Χέλι. Το περιεχόμενο καταδεικνύει ουσιαστικά ότι η συνάντησή ήταν σε πλήρη γνώση του πρώην υπουργού με τον ίδιο να ζητά βοήθεια γιατί «δεν κατάλαβε πολλά» και τον Ν. Παππά να απαντά «να μιλήσουμε».

Συνεχίζεται δe με έτερο μήνυμα μέσω του οποίου ζητείται να ενημερώσει τον πρώην υπουργό για την επικείμενη συνάντηση αλλά και για την εγγυητική εκφράζοντας φόβο πως δε θα προλάβουν τις διορίες με τον Νίκο Παππά να του απαντά πως πρέπει να μιλήσουν και τον Χρήστο Καλογρίτσα να τον ρωτά που θα βρεθούν: «Σε εσένα ή εδώ»;

Στην κατάθεσή του ο Χρήστος Καλογρίτσας φέρεται να δηλώνει ακόμη ότι υπήρξε στενή συνεργασία με τον Νίκο Παππά καθώς και ότι ομάδες του πρώην υπουργού εργάζονταν στα γραφεία του στο πλαίσιο μιας προσπάθειας δημιουργίας ενός επικοινωνιακού μηχανισμού. Σημείωσε δε ότι «όλα πήγαιναν ρολόι» προσθέτοντας πως «φθάσαμε να ξεκινήσουμε με το κανάλι που ετοιμάζονται να υπάρξει και μια εφημερίδα» και να καταλήγει λέγοντας «είχε στηρίξει και το Κόκκινο» αναφερόμενος στον ραδιοφωνικό σταθμό που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε άλλο σημείο και αφού υποστηρίζει ότι τον δούλευαν κανονικά και αναφέρεται σε γνωστό δικηγόρο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, το όνομα του οποίου έχει αναφερθεί και στο παρελθόν, φέρεται να υποστηρίζει πως «μετά με εκβίασαν να δημιουργήσουμε το Documento».

Συνεχίζοντας την κατάθεσή μέσα από την οποία -πληροφορίες αναφέρουν- αναδεικνύεται η συνεργασία και οι επαφές που είχε την περίοδο πριν τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες με τον Νίκο Παππά, ο Χρήστος Καλογρίτσας δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

Ο Νίκος Παππάς ήταν αυτός που του είπε να συνεργαστεί με τη CCC, όχι με τον Χούρι καθώς και ότι όταν εξέφρασε τις αμφιβολίες του ανέφεραν πως η CCC «μας στήριξε και στη συνάντηση που είχαμε με τον Νετανιάχου τον Γενάρη».

Ο ίδιος δε γνώριζε τους «Άραβες» όπως τους αναφέρει.

Τον Κυριάκο Τόμπρα τον γνώρισε από τον Πάνο Καμμένο, του οποίου τα παιδιά βάπτισε και στήριξε και το κόμμα του. «Δυστυχώς τον στήριξα» φέρεται να τόνισε προσθέτοντας πως «Τι έκανα αν και δεν ήθελα, όμως μου το ζήτησε».

Αρχικά αρνήθηκε στον Κυριάκο Τόμπρα εμπλοκή με κανάλι διευκρινίζοντας πως θα το δεχόταν εάν το θέλουν οι άλλοι. Στο σημείο αυτό ρωτήθηκε «ποιοι άλλοι» για να απαντήσει «αυτοί που πρέπει και μετά με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν προχώρα με τον Τόμπρα.

Αθ. Πλεύρης: Ποιος σας πήρε;

Χρ. Καλογρίτσας: Ο Νίκος Παππάς.

Διαβάστε ακόμα:

Ο «μπροστινός» Καλογρίτσας και οι ειδοί του... Μαΐου για τον ΣΥΡΙΖΑ