ΣΜΕΧΑ: Ξανά πρόεδρος ο Σπ. Κυρίτσης, νέο μέλος ο Γ. Γαλλίκας

ΣΜΕΧΑ: Ξανά πρόεδρος ο Σπ. Κυρίτσης, νέο μέλος ο Γ. Γαλλίκας

Επανεξελέγη στην προεδρία του Συνδέσμου Μελών Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΣΜΕΧΑ) ο Σπύρος Κυρίτσης στις χθεσινές αρχαιρεσίες του Συνδέσμου, ενώ νέο μέλος του διοικητικού συμβουλίου είναι ο Γεώργιος Γαλλίκας, προερχόμενος από την Πήγασος Χρηματιστηριακή.

Χθες Τετάρτη 22 Ιανουαρίου έλαβε χώρα η ετήσια γενική συνέλευση του ΣΜΕΧΑ, ενώ κατόπιν τα εκλεγέντα μέλη του διοικητικού συμβουλίου συνήλθαν σε ειδική συνεδρίαση και εξέλεξαν ομόφωνα Πρόεδρο, Αντιπροέδρους, Γενικό Γραμματέα και Ταμία.

Στην ετήσια γενική συνέλευση το παρών έδωσαν εκπρόσωποι 19 ιδιωτικών χρηματιστηριακών εταιρειών, καθώς οι τραπεζικές χρηματιστηριακές εταιρείες δε μετέχουν στο Σύνδεσμο. Συγκριτικά με το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο του ΣΜΕΧΑ που είχε εκλεγεί προ τριετίας, δε μετέχει πλέον ο Νίκος Πετροπουλάκης, μέλος της διοίκησης της Merit Χρηματιστηριακή.

Πρόεδρος λοιπόν επανεξελέγη ο Σπύρος Κυρίτσης ο οποίος βρίσκεται ήδη σ' αυτή τη θέση περίπου πεντέμισι χρόνια, ενώ είναι μέλος του δ.σ. της Ελληνοαμερικανικής ΑΧΕΠΕΥ. Αντιπρόεδροι εξελέγησαν ο Νίκος Χρυσοχοΐδης, διευθύνων σύμβουλος της Χρυσοχοΐδης Χρηματιστηριακή και ο Τζουζέπε Τζιάνο, στέλεχος κορυφής και μέτοχος της Euroxx Χρηματιστηριακής, της μοναδικής ΑΧΕ της χώρας που είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο. 

Γενικός Γραμματέας εξελέγη ο Ευάγγελος Χαρατσής, διευθύνων σύμβουλος της Beta Χρηματιστηριακή και ταμίας ο Παύλος Δεπόλας, στέλεχος κορυφής και μέτοχος της Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή. Τέλος, μέλη εκλέχθηκαν ο πρώην πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ Αλέξανδρος Μωραϊτάκης, πρόεδρος της Nuntius Χρηματιστηριακή και ο Γεώργιος Γαλλίκας, μέλος του δ.σ. της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ. 

Απ. Σκουμπούρης