7ος χρόνος, ημέρα 2153η
Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021

Σκρέκας: Ντόπιοι δασεργάτες και ρητινοκαλλιεργητές στην αποκατάσταση των δασών στην Εύβοια

Σκρέκας: Ντόπιοι δασεργάτες και ρητινοκαλλιεργητές στην αποκατάσταση των δασών στην Εύβοια
Eurokinissi

Ντόπιοι δασεργάτες και ρητινοκαλλιεργητές θα αναλάβουν να ολοκληρώσουν τα έργα αποκατάστασης και προστασίας των κατεστραμμένων δασικών οικοσυστημάτων στη βόρεια Εύβοια, όπως τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργεας Κώστας Σκρέκας, υπογραμμίζοντας πως στην περιοχή της Λίμνης έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες αποκατάστασης.

«Τα δασαρχεία με απευθείας αναθέσεις στους δασικούς συνεταιρισμούς, όχι μέσω εργολάβων, θα αναθέσουν τη δουλειά κατασκευής κορμοπλεγμάτων και σανιδοτοίχων στους οικείους δασικούς συνεταιρισμούς της περιοχής, προκειμένου να οργανώσουμε τα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα, αλλά και να έχουν δουλειά τους επόμενους μήνες και τα επόμενα χρόνια οι άνθρωποι», επισήμανε ο κ. Σκρέκας, μιλώντας στο Mega το πρωί της Πέμπτης.

Ερωτηθείς γιατί ορισμένες εταιρείες ανέλαβαν έργα στην περιοχή που επλήγη από τις πυρκαγιές, σημείωσε πως «μέσω του θεσμού της αναδάσωσης, ορισμένα εταιρίες, με δικά τους έξοδα, καλύπτουν την απομάκρυνση των επικίνδυνων κορμών. Η πρώτη εργασία που πρέπει να γίνει είναι η απομάκρυνση καμμένων επικίνδυνων κορμών».

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι εταιρείες που θα δραστηριοποιηθούν στα έργα αποκατάστασης, θα αξιοποιήσουν εργατικό δυναμικό από την περιοχή.

Παράλληλα, προανήγγειλε οικονομική ενίσχυση ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ προς τους δασικούς συνεταιρισμούς της βόρειας Εύβοιας.

Τα έργα αποκατάστασης θα έχουν διάρκεια, υπογράμμισε ο κ. Σκρέκας, θέτοντας ως προτεραιότητα να έχουν ολοκληρωθεί τα έργα ως το τέλος Οκτωβρίου στις περιοχές που κινδυνεύουν από πλημμύρες.