7ος χρόνος, ημέρα 2177η
Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021

Σκρέκας: 2 με 3 ευρώ το μήνα η αύξηση στο ρεύμα για τα νοικοκυριά

Σκρέκας: 2 με 3 ευρώ το μήνα η αύξηση στο ρεύμα για τα νοικοκυριά

Η αύξηση στο κόστος των καταναλώσεων για τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο για ένα μέσο νοικοκυριό με μια μέση κατανάλωση, δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τα 2-3 ευρώ τον μήνα, ανέφερε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι «δεν θα αφήσουμε απροστάτευτα τα ελληνικά νοικοκυριά απέναντι σε αυτή τη διεθνή κρίση που μαίνεται».

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο υπουργός τόνισε πως «παρακολουθούμε την εξέλιξη και στις τιμές των καυσίμων» και υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση κάνει ότι περνάει από το χέρι της ώστε οι λογαριασμοί της ΔΕΗ δεν θα προκαλέσει σοκ στους καταναλωτές», υπενθυμίζοντας ότι ήταν η πρώτη που έσπευσε να λάβει μέτρα στήριξης για τους καταναλωτές απέναντι στο ράλι των τιμών ενέργειας.

«Θα είναι ένας δύσκολος χειμώνας» προειδοποίησε ο κ.Σκρέκας , υπενθυμίζοντας ότι μέχρι και τον Δεκέμβριο έχει ανακοινωθεί 20% αύξηση του επιδόματος θέρμανσης και επιδότηση στον λογαριασμό του ρεύματος. «Εφόσον δούμε ότι αυτές οι συνθήκες συνεχιστούν και μετά τον Δεκέμβριο, εδώ είμαστε για να στηρίξουμε τους Έλληνες», τόνισε.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι η τιμή του πετρελαίου, του φυσικού αερίου και ρεύματος δεν καθορίζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση οποιαδήποτε χώρας.

Αναφορικά με την πώληση της ΔΕΗ ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν πανηγυρίζει αλλά σχεδιάζει. «Έχουν έρθει 3 δισ. ευρώ στην ελληνική αγορά από την πώληση του 49% του μεριδίου της ΔΕΗ . Προχωράμε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που θα φέρει έσοδα 750 εκατ. ευρώ στην ΔΕΗ ώστε να γίνει οικονομικός πρωταθλητής και βασικός πυλώνας ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας».