7ος χρόνος, ημέρα 2095η
Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021

Σκουτέλης: Δεν μπορώ να εξηγήσω το σκεπτικό όσων δεν κάνουν το εμβόλιο

Σκουτέλης: Δεν μπορώ να εξηγήσω το σκεπτικό όσων δεν κάνουν το εμβόλιο

«Δεν μπορώ να εξηγήσω το σκεπτικό όσων δεν κάνουν το εμβόλιο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Διευθυντής Β΄ Λοιμωξιολογικής Κλινικής Νοσοκομείου «Υγεία» Αθανάσιος Σκουτέλης τονίζοντας ότι «ένας λογικός και σώφρων άνθρωπος δεν νομίζω ότι περιμένει ένα τηλεοπτικό σποτάκι για να κάνει κάτι, όταν του λέει ο γιατρός του να κάνει κάτι».

Μιλώντας στον Αντ1, ο κ. Σκουτέλης ανέφερε ότι «ο Έλληνας δεν είναι αρνητής, αυτοί είναι ένα μικρό, νομίζω μονοψήφιο ποσοστό. Οι άλλοι είναι διστακτικοί να κάνουν το εμβόλιο, πολλοί πάνε στην ουρά και φεύγουν»  σημειώνοντας παράλληλα ότι υπάρχει «υπερβολική ενασχόληση με τα λίγα «κακά» του εμβολίου, σε αντίθεση με τα πολλά καλά από το εμβόλιο».

χετικά με την έξαρση των κρουσμάτων, λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, ιδίως με μολύνσεις νέων ανθρώπων, ο Καθηγητής είπε «ποτέ δεν είπαμε ότι οι νέοι δεν αρρωσταίνουν, αλλά ότι δεν νοσούν βαριά, σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό. Γιατί βρίσκει χώρο εκεί ο κορονοϊός και όχι σε άλλες ηλικίες; Διότι εν πολλοίς οι άλλες ηλικίες έχουν εμβολιαστεί».

Ωστόσο, όπως τόνισε, «δεν είπαμε ότι δεν νοσούν βαριά οι νέοι, υπάρχουν ορισμένοι που νοσούν βαριά. Όταν λέμε ότι πέθανε ένας νέος 25 ετών “είναι βαριά είδηση, είναι βαρύ”, ενώ αν λέμε ένα ποσοστό 0.,1% δεν είναι βαρύ».