Σκοτία - Ουαλία βάζουν σε καραντίνα τους ταξιδιώτες από Ελλάδα

Σκοτία - Ουαλία βάζουν σε καραντίνα τους ταξιδιώτες από Ελλάδα

Η κυβέρνηση της Σκοτίας ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι όσοι φτάνουν στο έδαφός της από την Ελλάδα θα πρέπει να περνούν 14 μέρες σε απομόνωση, αρχής γενομένης από τα ξημερώματα της Πέμπτης, ενώ η Ουαλία επίσης άρχισε να ζητά από όσους επιστρέφουν από τη Ζάκυνθο να μπουν σε καραντίνα. Η Αγγλία, ωστόσο, δεν έχει αλλάξει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς της και οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν από την Ελλάδα δεν έχουν υποχρέωση να μπουν σε καραντίνα.

Ο υπουργός Υγείας της Ουαλίας ανακοίνωσε τα νέα μέτρα δηλώνοντας: «Οι ειδικοί δημόσιας υγείας ανησυχούν ότι οι τρέχουσες συμβουλές και τα μέτρα ελέγχου για τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν δεν επαρκούν», ενώ πρόσθεσε ότι θα ασκήσει πίεση στην βρετανική κυβέρνηση για να αλλάξει το στάτους στις πτήσεις από την Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, ο επικεφαλής για θέματα υγείας στην Σκοτία, Γκρέγκορ Σμιθ, σχολίασε: «Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την δημόσια υγεία, ειδικά με τον αριθμό εισαγόμενων κρουσμάτων από τα ελληνικά νησιά. Η ροή των ταξιδιών μεταξύ της Σκωτίας και της Ελλάδας και η συμπεριφορά που έχουμε δει από ορισμένους ταξιδιώτες, μας ωθεί για την κατάργηση της Ελλάδας από τον κατάλογο εξαιρέσεων».

Παρά τις αλλαγές που αποφάσισαν Ουαλία και Σκωτία για τις πτήσεις από την Ελλάδα, το Υπουργείο Μεταφορών στο Λονδίνο δήλωσε ότι δεν υπάρχουν σχέδια για τροποποίηση των ταξιδιωτικών συμφωνιών με την Ελλάδα.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, το ταξιδιωτικό γραφείο Tui ανακοίνωσε πως δεν θα προσφέρει πλέον διακοπές στην περιοχή του Λαγανά στη Ζάκυνθο από την Πέμπτη.