7ος χρόνος, ημέρα 2146η
Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021

Νότια Αφρική - Κορονοϊός: Σκοπεύει να εμβολιάσει 200.000 πολίτες καθημερινώς από τον Μάιο

Σκοπεύει να εμβολιάσει 200.000 πολίτες καθημερινώς από τον Μάιο

Η Νότια Αφρική σχεδιάζει να εμβολιάζει καθημερινά κατά του κορονοϊού έως και 200.000 πολίτες από τις αρχές Μαϊου περίπου, γράφει σήμερα η Sunday Times επικαλούμενη τον υπουργό Υγείας Ζουέλι Μχίζε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα δημιουργηθούν πάνω από 2.000 εμβολιαστικά κέντρα.

Το σχέδιο βασίζεται στην αναμενόμενη παραλαβή της πρώτης παρτίδας 2,8 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της Johnson & Johnson στο τέλος Απριλίου, αναφέρει η ίδια πηγή.

Το υπουργείο Υγείας δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα του Ρόιτερς να σχολιάσει.

Υπενθυμίζεται πως η Νότια Αφρική είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία στην αφρικανική ήπειρο.

Έχει καταγράψει τόσο τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων στην Αφρική--πάνω από 1,5 εκατομμύριο--όσο και θανάτων--περισσότερους από 50.000 νεκρούς.

Η εκστρατεία εμβολιασμού εξελίσσεται με αργούς ρυθμούς και μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί μόλις 231.605 άνθρωποι, κυρίως εργαζόμενοι στην πρώτη γραμμή.

Τα κυβερνητικά σχέδια προβλέπουν τον εμβολιασμό 40 εκατομμυρίων ανθρώπων ή αλλιώς των δύο τρίτων του πληθυσμού.

Έπειτα από την αναστολή του εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca τον Φεβρουάριο η Νότια Αφρική ξεκίνησε να εμβολιάζει τους υγειονομικούς με το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι έχει εξασφαλίσει 20 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Pfizer-BioNTech, που γίνεται σε δύο δόσεις, έπειτα από διμερείς διαπραγματεύσεις με τις παραλαβές να επιταχύνονται από το δεύτερο τρίμηνο του έτους.