ΓΔ: 875,44 -1,32 (-0,15 %)

Τζίρος: 107,81 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1998η
Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021

ΓΔ: 875,44 -1,32 (-0,15 %)

Τζίρος: 107,81 εκατ. €   RT

Εισήγηση ειδικών: Σκληρό lockdown σε Εύβοια, Αχαΐα - Αυστηροποίηση μέτρων σε Θεσσαλονίκη

Σκληρό lockdown σε Εύβοια, Αχαΐα - Αυστηροποίηση μέτρων σε Θεσσαλονίκη

Την επιβολή σκληρών περιοριστικών μέτρων σε Αχαΐα και Εύβοια εισηγείται, σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων στην κυβέρνηση. Η επιτροπή αξιολόγησε ως ανησυχητικά τα υγειονομικά δεδομένα των εν λόγω περιοχών, κρίνοντας πως είναι απαραίτητη η επιβολή ενός καθολικού lockdown προκειμένου να μειωθεί η διασπορά και η πίεση στο σύστημα Υγείας.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί φαίνεται να εισηγούνται αυστηροποίηση των μέτρων και στο Ρέθυμνο, χωρίς ωστόσο να προκρίνεται η λύση ενός αυστηρού Lockdown. 

Αναφορικά, με τη Θεσσαλονίκη, η επιτροπή έκρινε ότι δεν χρειάζεται ακόμα η λήψη σκληρών μέτρων στην περιοχή, με την περιοχή να παραμένει σε αυξημένη επιτήρηση.

Οι αποφάσεις της κυβέρνησης θα ανακοινωθούν στις 6 το απόγευμα κατά την ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά. 

Αρ. Πελώνη: Eλπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί παράταση lockdown στην Αττική

Στόχος του αυστηρού lockdown είναι να μειωθεί η κινητικότητα, επανέλαβε σήμερα η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη μιλώντας στον ΣΚΑΪ και ζήτησε υπομονή «για να φτάσουμε στο καλοκαίρι».

Η κα Πελώνη εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα χρειαστεί παράταση του lockdown στην Αττική, ενώ πρόσθεσε ότι η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων συνεδριάζει σήμερα για άλλες περιοχές της Ελλάδας, χωρίς να αποκλείει αυστηροποίηση των μέτρων, παραπέμποντας ωστόσο στις εισηγήσεις των ειδικών.

Τέλος, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ότι οι εμβολιασμοί προχωρούν ομαλά και σε μεγάλο βαθμό θα κρίνουν το άνοιγμα των δραστηριοτήτων.

Διαβάστε ακόμα:

Γκάγκα-Παπαϊωάννου: Πότε θα δούμε μείωση των κρουσμάτων

Στο «βαθύ κόκκινο» οι ΜΕΘ της Αττικής με 83%