Σκληρή κόντρα ΝΔ- Μαξίμου για το Σκοπιανό

Σκληρή κόντρα ΝΔ- Μαξίμου για το Σκοπιανό

Σκληρή κόντρα ξεκίνησε μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του Μεγάρου Μαξίμου με αφορμή τις εξελίξεις για το Σκοπιανό και το αίτημα της ΝΔ να περάσει η συμφωνία πρώτα από τη Βουλή πριν υπογραφεί.

Το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας μετά την σχετικά απάντηση από το Μέγαρο Μαξίμου στο αίτημα της Μαρίας Σπυράκη για ξεκάθαρη απάντηση στο ζήτημα της συμφωνίας εξέδωσε ανακοίνωση κατά την οποία επαναλαμβάνει ότι ο πρωθυπουργός στερείται το δικαίωμα της νομιμοποίησης για να υπογράψει τη συμφωνία, καθώς δε διαθέτει τη στήριξη της κυβέρνησης του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Ο κ.Τζανακόπουλος έχει μπερδευτεί. Αυτό που συζητάμε σήμερα δεν είναι η κύρωση της συμφωνίας, αλλά ότι ο κ.Τσίπρας δεν νομιμοποιείται καν να την υπογράψει, καθώς δεν διαθέτει τη στήριξη της κυβέρνησης του.

Το επαναλαμβάνουμε για τελευταία φορά: ο Πρωθυπουργός οφείλει να επιβεβαιώσει άμεσα στη Βουλή ότι διαθέτει την εξουσιοδότηση της πλειοψηφίας των βουλευτών πριν δεσμεύσει τη χώρα με μια επιβλαβή για τα εθνικά συμφέροντα συμφωνία.

Υ.Γ Από χθες στις 8 το βράδυ η ΝΔ ζήτησε να της αποσταλεί το πλήρες κείμενο της συμφωνίας. Τι άραγε φοβάται η κυβέρνηση και καθυστερεί να το στείλει; Είναι αδιανόητο η μόνη ενημέρωση που έχουν τα πολιτικά κόμματα και οι πολίτες να προέρχεται από ένα non paper του Μαξίμου».

Το Μέγαρο Μαξίμου νωρίτερα με ανακοίνωση του απάντησε στην εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ τονίζοντας τα εξής:

«Στις 15 Μαΐου ο κ. Κουμουτσάκος είχε χαρακτηρίσει «απαράβατη προϋπόθεση» την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης στην πΓΔΜ "πριν από την κύρωση οποιασδήποτε συμφωνίας", προφανώς επειδή θεωρούσε πως κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο να επιτευχθεί στη διαπραγμάτευση

Τώρα που η κυβέρνηση το πέτυχε, η κα Σπυράκη ζητά το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή να απολέσει η χώρα τα κεκτημένα της διαπραγμάτευσης. 

Είναι προφανές ότι η Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά είναι κατώτεροι των περιστάσεων σε ένα μείζον εθνικό θέμα».

Υπενθυμίζεται, ότι την ξεκάθαρη απάντηση του πρωθυπουργού ως προς το αν φέρει τη συμφωνία προς ψήφιση στη Βουλή πριν υπογράψει με τον ομόλογό του ζητά η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη.

«Περιμένουμε από τον Πρωθυπουργό να απαντήσει αν θα φέρει τη συμφωνία προς ψήφιση στη Βουλή πριν υπογράψει με τον ομόλογό του. 

Η Νέα Δημοκρατία ζητά απαντήσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά η Μ. Σπυράκη.