Σκιάθος: 'Έφτασαν τα πρώτα αεροπλάνα - Αναμένονται νέες αφίξεις

Σκιάθος: 'Έφτασαν τα πρώτα αεροπλάνα - Αναμένονται νέες αφίξεις

Οι πρώτες αφίξεις αεροσκαφών με τουρίστες από χώρες του εξωτερικού είναι γεγονός για την Σκιάθο, αφού στον διεθνή αερολιμένα «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» προσγειώθηκαν ήδη δύο Airbus.

Το πρώτο αεροσκάφος, ένα Airbus 320 της AirSerbia προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Σκιάθου προερχόμενο από το Βελιγράδι υπό το χειροκρότημα πολύ κόσμου και αφού το αεροπλάνο πέρασε κάτω από ασπίδα νερού - καλωσορίσματος που είχαν σχηματίσει δύο πυροσβεστικά οχήματα.

Στο αεροσκάφος της ΑirSerbia επέβαιναν 144 Σέρβοι τουρίστες, τους οποίους συνοδεύουν στο νησί του Παπαδιαμάντη και 23 Σέρβοι δημοσιογράφοι όλων των Μέσων Ενημέρωσης της χώρας τους, προσκεκλημένοι από tour operators για να γνωρίσουν το νησί.

Λίγα λεπτά αργότερα προσγειώθηκε και δεύτερο Airbus 320, αυτή τη φορά της «Condor» προερχόμενο από το Ντύσελντορφ της Γερμανίας με 172 επιβάτες για διακοπές στην Σκιάθο. Και σε αυτή την άφιξη η υποδοχή ήταν ανάλογη, αφού το γερμανικό αεροσκάφος πέρασε κάτω από υδάτινη ασπίδα υποδοχής.

Όλοι οι επιβάτες εμφανίζονταν στις σκάλες των αεροσκαφών με μάσκες στο πρόσωπό τους και στη συνέχεια υποβάλλονταν δειγματοληπτικά σε τεστ και συμπλήρωναν τα σχετικά έντυπα διαμονής με όλα τα στοιχεία τους.

Στην Σκιάθο, οι αφίξεις αεροσκαφών τις επόμενες ώρες και ημέρες θα πολλαπλασιαστούν και αναμένονται νέες πτήσεις τσάρτερς τριών αεροσκαφών από Γερμανία, και από ένα αεροσκάφος από Ρουμανία, Αυστρία και Πολωνία.

Παράλληλα στην Σκιάθο, «άνοιξε τις πύλες του» για τη φετινή χρονιά και το εμβληματικό ξενοδοχείο «Skiathos Palace», κάνοντας αγιασμό με την παρουσία όλων των εργαζομένων, αφού πρόκειται για το πρώτο μεγάλο ξενοδοχείο 5 αστέρων, που λειτουργεί πλήρως στο νησί.

Τα άλλα μεγάλα ξενοδοχεία του νησιού πρόκειται να ανοίξουν ως τις 15 Ιουλίου, αναλόγως με την τουριστική κίνηση που θα παρουσιαστεί στην Σκιάθο.