Σκιά Παπαγγελόπουλου και στην υπόθεση Noor1

Σκιά Παπαγγελόπουλου και στην υπόθεση Noor1

Το όνομα του Δ. Παπαγγελόπουλου αναφέρεται και στην υπόθεσή noor1, όπως προκύπτει από έγγραφο που έφτασε στην προανακριτική επιτροπή και το οποίο είχε ζητήσει το ΚΙΝΑΛ στο πλαίσιο των αναφορών για διεύρυνση του ελέγχου των ενεργειών του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης πέραν της  υπόθεσης Novartis.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την κατάθεση καταδικασθέντα του Θύμιου Γιαννουσάκη, εμπλεκόμενου στην υπόθεση Noor 1, ο οποίος σε κατάθεσή του αναφέρεται στο όνομα του Δ. Παπαγγελόπουλου υποστηρίζοντας ότι κατά την μεταγωγή του στις φυλακές του Αυλώνα σε κουβέντα που είχε με την διευθύντρια αυτή του ανέφερε πως επικοινώνησε μαζί της ο Δ. Παπαγγελόπουλος λέγοντας «τον Γιαννουσάκη και τα μάτια σου όλη η φυλακή θα φύγει από εκεί, ο μόνος που δεν θα κουνηθεί θα είναι ο Γιαννουσάκης».

'Oπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην κατάθεση «Ο κύριος Χριστοφορίδης όταν μπήκα Αυλώνα μου ανέφερε ότι είχε κάνει συναντήσεις με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Παπαγγελόπουλο Δημήτρη. Το ραντεβού αυτό του το είχε κανονίσει κάποιος ισχυρός άνδρας κατά τα λεγόμενα του κ. Χριστοφορίδη ο οποίος είχε έντονο ενδιαφέρον για την υπόθεσή μου».

Συνεχίζει δε σημειώνοντα πως ο Χριστοφορίδης δεν κατονόμασε τον ισχυρό αυτόν άνδρα «αλλά με ενημέρωσε ότι αυτός, δηλαδή ο Παπαγγελόπουλος θα ρυθμίσει όλα τα θέματα μου. Λίγες μέρες μετά την μεταγωγή μου στην Αυλώνα σε κουβέντα που είχα με τη Διευθύντρια του Καταστήματος [λέει το όνομα] μου ανέφερε ότι επικοινώνησε μαζί της ο κ. Παπαγγελόπουλος και της είπε χαρακτηριστικά : «τον Γιαννουσάκη και τα μάτια σου, όλη η φυλακή θα φύγει από εκεί, ο μόνος που δεν θα κουνηθεί θα είναι ο Γιαννουσάκης», τονίζει ο Θ. Γιαννουσάκης στην κατάθεσή του στις 4-12-2019.

Επιπροσθέτως, ο κ. Γιαννουσάκης υποστηρίζει πως όταν δεν μίλησε εναντίον του επιχειρηματία Ε. Μαρινάκη άλλαξε η στάση απέναντί του και συγκεκριμένα η ευνοική μεταχείριση που είχε. «Σας εγχειρίζω ένα φύλλο έγγραφο υπηρεσιακή βεβαίωση, με την υπογραφή της διευθύντριας ΕΚΚΝΑ, [λέει όνομα] για την οποία σας έχει ήδη καταθέσει στην από 4-12-19 ένορκη κατάθεσή μου ότι η [λέει όνομα] ήταν αποδέκτης της επιθυμίας του Παγγελόπουλου περί ευνοϊκής μεταχείρισής για το άτομό μου. Με τη φράση ότι θα ρυθμίσει τα θέματά μου εννοούσε αφενός τις συνθήκες ασφαλείας μου στο ΕΚΚΝΑ και αφετέρου την ευνοϊκή ποινική μεταχείρισή μου όσον αφορά την αναστολή που μου υποσχόταν ο Χριστοφορίδης και θα μπορούσε να μεσολαβήσει ο Παπαγγελόπουλος».

Καταλήγει δe λέγοντας ότι «η εικόνα που έχω από τον κ. Χριστοφορίδη δηλαδή ότι τα νήματα τα κινούσε ο κ. Παπαγγελόπουλος , ενισχύεται αφενός από τη φράση της διευθύντριας όπως σας έχω καταθέσει και αφετέρου από την αμεσότητα των συνεπειών που επακολούθησαν ελάχιστες ημέρες μετά την προαναγγελία τους στις 20-3-17 από τον Χριστοφορίδη. Εκτιμώ ότι η αλυσίδα έχεις ως εξής: Χριστοφορίδης ενημέρωνε, Παπαγγελόπουλος διέταζε, [λέει όνομα] εκτελούσε. Σας ζητώ όπως το ερευνήσετε».