7ος χρόνος, ημέρα 2185η
Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021

Σκέρτσος: Το Δημόσιο παραμένει ο κυρίαρχος μέτοχος στη ΔΕΗ

Σκέρτσος: Το Δημόσιο παραμένει ο κυρίαρχος μέτοχος στη ΔΕΗ

«Αυτοί που υποστηρίζουν την κρατική ΔΕΗ είναι που την οδήγησαν να χρεωθεί» τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος και συμπλήρωσε πως η ΔΕΗ «είχε ακριβό τιμολόγιο που παραγόταν από ‘βρώμικη’ μορφή ενέργειας, λόγω του λιγνίτη πληρώνουμε ακριβότερο ρεύμα». Επίσης επισήμανε πως «πρέπει να γίνουν πολλές επενδύσεις για να υπάρξει εναλλακτική πηγή ενέργειας. Το 34% εξασφαλίζει στο Δημόσιο την κυριαρχία. Δεν υπάρχει άλλος, στρατηγικός επενδυτής. Το δημόσιο παραμένει ο κυρίαρχος μέτοχος. Με τον τρόπο που γίνεται η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ εξασφαλίζεται η κυριαρχία της ΔΕΗ».

Αναφερόμενος στην πανδημία εξέφρασε την αισιοδοξία του τόσο για την πορεία αυτής όσο και για την πορεία της οικονομίας αφού όπως είπε αναπτύσσεται καλύτερα με καλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης. «Έχουμε καταφέρει να ξεπεράσουμε την υγειονομική κρίση με λιγότερες απώλειες. Η Ελληνική κυβέρνηση έπραξε γρήγορα», σχολίασε και έθεσε το στόχο των 7 εκατομμυρίων εμβολιασμένων πολιτών, από τα 6,5 που είναι τώρα.

Σε ότι έχει να κάνει με την υποχρεωτικότητα των εμβολίων ανέφερε πως «έχει επιβληθεί κι έχει αποδώσει. Έπρεπε να διασφαλιστεί η υγεία των νοσηλευομένων», είπε ενώ ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει υποχρεωτικότητα σε άλλους χώρους εργασίας. Πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη κι άλλους παράγοντες πριν επιβάλλουμε την υποχρεωτικότητα».

Αναφορικά με την οικονομία, ο Υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι, «η ανάπτυξη πρέπει να μοιράζεται σε όλη την κοινωνία και αυτό κάνει η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση μοίρασε φόρους και υπάρχει όφελος από 365 ευρώ στα χαμηλότερα και 1065 στα υψηλότερα εισοδήματα. Είδαμε ότι, στη ΔΕΘ δόθηκαν από τον Πρωθυπουργό μια σειρά νέων ελαφρύνσεων», εξηγώντας ότι, «η ακρίβεια τώρα έχει εξωτερικούς παράγοντες, υπάρχει πρόβλημα στο ρεύμα γιατί πρέπει να τροφοδοτούμε τις επιχειρήσεις με φτηνό και πράσινο ρεύμα. Από εκεί και πέρα είπαμε ότι, ο καταναλωτής δεν θα δει αυξήσεις πάνω από 1,2 ευρώ στο λογαριασμό του».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μείωσης στον ειδικό φόρο κατανάλωσης, είπε πως «θα διευρύνουμε περαιτέρω το επίδομα θέρμανσης, το Δεκέμβρη τα νοικοκυριά που λαμβάνουν επίδομα αλληλεγγύης, θα λάβουν επιπλέον επίδομα».

Τέλος σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών τόνισε πως «η Γερμανία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ΕΕ» εξέφρασε την ελπίδα «ο συνασπισμός στη Γερμανία να λάβει καλύτερες αποφάσεις για το μέλλον της Ευρώπης».