7ος χρόνος, ημέρα 2149η
Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021

Σκέρτσος: Λάβαμε αυστηρότερα μέτρα στην εστίαση σε σχέση με την Ευρώπη

Σκέρτσος: Λάβαμε αυστηρότερα μέτρα στην εστίαση σε σχέση με την Ευρώπη

Στην απόφαση της κυβέρνησης να επιτρέπεται η είσοδος των ανεμβολίαστων παιδιών ηλικίας 12-17 ετών,  με την επίδειξη αρνητικού rapid test, στους κλειστούς χώρους, αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας τονίζοντας ότι η Ελλάδα έχει λάβει τα αυστηρότερα μέτρα προστασίας στους χώρους εστίασης και διασκέδασης σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός Επικρατείας εξήγησε ότι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες αυτό ισχύει και για τους πολίτες άνω των 18 και σημείωσε ότι στόχος της κυβέρνησης ήταν να φέρει ισορροπημένα μετρά που σέβονται τα ανθρωπινά δικαιώματα και παράλληλα προστατεύουν τη δημόσια υγεία. 

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι στο εστιατόριο οι ενήλικοι πελάτες είναι υποχρεωτικό να είναι εμβολιασμένοι κάτι που δεν ισχύει για το προσωπικό, σημείωσε ότι στους χώρους εργασίας δεν πρόκειται να εφαρμοστεί ένα αυταρχικό πρωτόκολλο υγείας που θα οδηγήσει σε απολύσεις.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση θέλει να διατηρήσει τους κανόνες κοινωνικής ειρήνης και ευταξίας και υπογράμμισε επίσης ότι όσοι βρίσκονται είτε στα δεξιά είτε στα αριστερά και θέλουν να δουν την κυβέρνηση να μαλώνει με κοινωνικές ομάδες, δεν θα το δουν.

Παράλληλα ανέφερε ότι ο στόχος είναι να εμβολιαστούν οι 600 χιλιάδες πολίτες άνω των 60 που δεν το έχουν πράξει, λέγοντας ότι αυτοί κινδυνεύουν από την πανδημία και όχι τα παιδιά. Μάλιστα ανέφερε ότι η οικονομία και η κοινωνία δεν κινδυνεύουν από τα παιδιά που δεν έχουν εμβολιαστεί. 

Ο κ. Σκέρτσος σημείωσε επίσης ότι έχουν επιλέξει να εμβολιαστούν ένα στα πέντε ανήλικα παιδιά ηλικίας 12-17 ετών, δηλαδή 150 χιλιάδες παιδιά.

Τόνισε επιπλέον ότι τα 2/3 της κοινωνίας έχουν επιλέξει να κάνουν το εμβόλιο και το 1/3 είτε το σκέφτεται είτε αρνείται και η κυβέρνηση θέλει να πείσει αυτούς που το σκέφτονται, λέγοντας ότι η πανδημία αφορά κυρίως τους ανεμβολίαστους και η εκστρατεία πειθούς αφορά κυρίως τους πολίτες άνω των 60.

Στόχος, όπως είπε, είναι να έχουν φυσική ή τεχνητή ανοσία 8-8,5 εκατομμύρια πολίτες.