Σήμερα η απολογία του 73χρονου κοσμηματοπώλη για τον ξυλοδαρμό του Ζ. Κωστόπουλου

Σήμερα η απολογία του 73χρονου κοσμηματοπώλη για τον ξυλοδαρμό του Ζ. Κωστόπουλου

Την απολογία του αναμένεται να καταθέσει σήμερα στις 10:00 το πρωί ο 73χρονος κοσμηματοπώλης ο οποίος εμπλέκεται στο θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου στην Ομόνοια, την περασμένη Παρασκευή.

Σημειώνεται, ότι οι εισαγγελικές Αρχές έχουν ασκήσει ποινική δίωξη για τα αδικήματα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης που είναι κακουργηματικού βαθμού και για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης μετά τα συνεχόμενα χτυπήματα που άσκησε ο καταστηματάρχης στο κεφάλι του 33χρονου.

Ωστόσο, υπάρχει ακόμη η πιθανότητα να αναθεωρηθεί το κατηγορητήριο καθώς απροσδιόριστα θεωρούνται ακόμη τα αίτια θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, σύμφωνα με όσα δήλωσαν τη Δευτέρα οι ιατροδικαστές και ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειάς του.

Σύμφωνα με το dikastiko.gr, οι ιατροδικαστές Νίκος Καλογριάς και Σουλτάνα Μαριανού από πλευράς του Δημοσίου καθώς και ο Σωκράτης Τσαντίρης -που ορίσθηκε από την οικογένεια του 33χρονου- ανακοίνωσαν ότι δεν μπόρεσαν να καταλήξουν στην αιτία του θανάτου του 33χρονου, τονίζοντας ότι οι εκδορές είναι εμφανείς όμως δεν είναι ικανές να προκαλέσουν τον θάνατό του.

Για τον λόγο αυτό δήλωσαν ότι θα προχωρήσουν σε τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις, που χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να υπάρξουν σαφή αποτελέσματα.

Ακόμη, υπενθυμίζεται ότι χθες συνελήφθη τελικά ο 55χρονος ο οποίος είχε προσαχθεί στην Ασφάλεια Αθηνών ως ύποπτος για τη συμμετοχή του στον ξυλοδαρμό του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου στο κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος στην Αθήνα.

Ο 55χρονος αναγνωρίστηκε από το βίντεο, όπου φαίνεται να χτυπά με κλωτσιές τον 33χρονο μαζί με τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου, καθώς και από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αθηνών. Πρόκειται για ιδιοκτήτη μεσιτικού γραφείου στην περιοχή, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του και ισχυρίστηκε ότι το έκανε γα να εμποδίσει τον Ζακ Κωστόπουλο να βγει από το κοσμηματοπωλείο επειδή είχε δει ότι κρατούσε μαχαίρι και ήθελε να τον σταματήσει για να μην κινδυνέψουν οι άνθρωποι που ήταν από έξω, μέχρι να φτάσουν οι αστυνομικοί.