Πέμπτη ή Παρασκευή η απόφαση του Αρείου Πάγου για τον Δ. Κουφοντίνα

Πέμπτη ή Παρασκευή η απόφαση του Αρείου Πάγου για τον Δ. Κουφοντίνα

Ενδεχομένως μεθαύριο Πέμπτη, ή το αργότερο την Παρασκευή, θα εκδοθεί η απόφαση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, το οποίο συνεδρίασε σήμερα για να εξετάσει την αναίρεση που έχει ασκήσει η εισαγγελέας, Ξένη Δημητρίου στο βούλευμα με το οποίο δεν χορηγήθηκε άδεια, στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Συγκεκριμένα, την περασμένη Παρασκευή, η Ξένη Δημητρίου άσκησε αναίρεση στο βούλευμα του Συμβουλίου του Πλημμελειοδικείου Βόλου με το οποίο δεν χορηγήθηκε η έβδομη άδεια στο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα. Σε περίπτωση που γίνει δεκτή η αναίρεση, θα συζητηθεί εκ νέου η υπόθεση στο δικαστήριο του Βόλου με άλλη σύνθεση.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, μόλις έγινε γνωστό ότι δεν θα του χορηγηθεί άδεια, ξεκίνησε απεργίας πείνας και στη συνέχεια μετήχθη στο νοσοκομείο Βόλου όπου νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την αποφυλάκιση του Νίκου Ρωμανού, καθώς μείωση της ποινής του, αποφασίστηκε τη Δευτέρα, από το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας. Ο Νίκος Ρωμανός, μετά από έξι χρόνια εγκλεισμού, με βάση απόφαση του Αρείου Πάγου η οποία είχε αναγνωρίσει ελαφρυντικό καλής συμπεριφοράς, άκουσε το Εφετείο να μειώνει τη μία ποινή του από τα 18 σε 14  χρόνια κάθειρξη για κατοχή και τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών το 2012, γεγονός που σημαίνει πως αποφυλακίζεται τις επόμενες ημέρες.