Επικοινωνία Μητσοτάκη - Κόντε: Σημαντικό βήμα για την ΕΕ η πρόταση για το Ταμείο Ανάκαμψης

Σημαντικό βήμα για την ΕΕ η πρόταση για το Ταμείο Ανάκαμψης

Τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας είχε το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι δύο άνδρες συζήτησαν τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας, την αποκατάσταση των μεταφορικών συνδέσεων Ελλάδας-Ιταλίας, και συμφώνησαν ότι η πρόταση Μέρκελ - Μακρόν κινείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλιών τους για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι στην Ιταλία η εξάπλωση του ιού βρίσκεται σε καθοδική τροχιά. Ταυτόχρονα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως οι κύριοι Μητσοτάκης και Κόντε εξέφρασαν την προσδοκία για σύντομη αποκατάσταση των συνδέσεων Ελλάδας-Ιταλίας, λαμβάνοντας υπόψη πάντα τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Επίσης συμφώνησαν ότι η πρόταση Μέρκελ- Μακρόν για το Ταμείο Ανάκαμψης, κινείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που είχαν αναλάβει και οι ίδιοι με συνυπογραφή στο κείμενο για την αναζήτηση κοινής ευρωπαϊκής λύσης και αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ΕΕ.

Επεσήμαναν δε ότι η πρόταση αυτή πρέπει να αποτελεί την αφετηρία και για την πρόταση που θα καταθέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

AP Photo/Andrew Medichini