Σιγκαπούρη - Κορονοϊός: Συμφωνία με την Merck για αγορά του πειραματικού της φαρμάκου

Σιγκαπούρη - Κορονοϊός: Συμφωνία με την Merck για αγορά του πειραματικού της φαρμάκου

Η Merck ανακοίνωσε σήμερα την επίτευξη συμφωνίας για προμήθεια και αγορά, με την οποία θα παρασχεθεί πρόσβαση στην Σιγκαπούρη στο πειραματικό της αντιιικό χάπι κατά της COVID-19.

Το molnupiravir είναι σχεδιασμένο να εισάγει σφάλματα στον γενετικό κώδικα του ιού και θα είναι το πρώτο αντιιικό φάρμακο που λαμβάνεται από το στόμα για την COVID-19. Η Merck σχεδιάζει να κάνει αίτηση το ταχύτερο δυνατόν στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ για την έγκριση για επείγουσα χρήση του φαρμάκου της.

Το υπουργείο Υγείας της Σιγκαπούρης δεν έχει ανταποκριθεί προς το παρόν σε αίτημα για επιβεβαίωση της επίτευξης συμφωνίας με την Merck.

Η Αυστραλία ανακοίνωσε επίσης ότι αγόρασε το πειραματικό φάρμακο της Merck, ενώ η Ταϊλάνδη, η Νότια Κορέα, η Ταϊβάν και η Μαλαισία βρίσκονται σε συζητήσεις για την αγορά του. Οι Φιλιππίνες παράλληλα ελπίζουν ότι η δοκιμή εκεί του χαπιού αυτού θα τους επιτρέψει την πρόσβαση σε αυτό.

Η βιασύνη για την παραγγελία του φαρμάκου αυτού έπεται της δημοσιοποίησης την Παρασκευή των στοιχείων από τις ενδιάμεσες κλινικές δοκιμές του, οι οποίες έδειξαν ότι θα μπορούσε να μειώσει κατά περίπου 50% την πιθανότητα νοσηλείας ή θανάτου για τους ασθενείς που κινδυνεύουν να νοσήσουν σοβαρά από την COVID-19.

Η Σιγκαπούρη κατέγραψε χθες, Τρίτη, ρεκόρ 3.486 νέων κρουσμάτων κορονοϊού ενώ αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη μέχρι στιγμής έξαρση του ιού στην επικράτειά της. Η Σιγκαπούρη έχει εμβολιάσει ποσοστό μεγαλύτερο του 80% του πληθυσμού της κατά της COVID-19.