Siemens: Ποινές από 7 έως 15 χρόνια προτείνει η εισαγγελέας

Siemens: Ποινές από 7 έως 15 χρόνια προτείνει η εισαγγελέας

Ποινές που ξεκινούν από τα 7 έτη για όσους έλαβαν ελαφρυντικά, και φτάνουν στην ανώτατη προβλεπόμενη κάθειρξη των 15 ετών βάση του νέου ποινικού κώδικα προτείνει η εισαγγελέας για τους 22 καταδικασθέντες στην υπόθεση Siemens. 

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, με απόφασή του, αναγνώρισε ελαφρυντικά σε 7 από τους 22 κατηγορούμενους. Συγκεκριμένα, αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου σε 2 κατηγορούμενους χρηματιστές που, κατά τη δικογραφία, είχαν ρόλο παρένθετου προσώπου σε διακίνηση παράνομων χρημάτων και αυτό της ειλικρινούς μεταμέλειας σε 5 Γερμανούς κατηγορουμένους πρώην στελέχη της μητρικής εταιρείας.

Η απόφαση του δικαστηρίου διαφοροποιήθηκε από την εισαγγελική εισήγηση που ζήτησε ελαφρυντικό μόνο για δύο κατηγορούμενους.

Η εισαγγελέας, μετά την απόφαση του δικαστηρίου επί των ελαφρυντικών, επανέλαβε τη θέση της πως η εκδικαζόμενη υπόθεση αποτελεί «το μεγαλύτερο σκάνδαλο δωροδοκίας στην Ελλάδα» αποδίδοντας «ιθύνοντα ρόλο σε αξιόποινες πράξεις» σε συγκεκριμένους κατηγορούμενους μεταξύ των οποίων ο απόντας από την δίκη και εκπροσωπούμενος από δικηγόρο Μιχάλης Χριστοφοράκος, ο καταζητούμενος Χρήστος Καραβέλλας, ο Πρόδρομος Μαυρίδης και 3 πρώην στελέχη του ΟΤΕ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ