Σφοδρή χιονόπτωση στην Ήπειρο - Κλειστά σχολεία και απαγόρευση της κυκλοφορίας

Σφοδρή χιονόπτωση στην Ήπειρο - Κλειστά σχολεία και απαγόρευση της κυκλοφορίας

Χιονίζει από τα ξημερώματα στον νομό Ιωαννίνων και στους ορεινούς δήμους της ''Αρτας. Συνεργεία των δήμων και της Πολιτικής Προστασίας εργάζονται πυρετωδώς για να μην κλείσουν τα οδικά δίκτυα. Αλατιέρες και μηχανήματα αποχιονισμού επιχειρούν να φτάσουν μέχρι το πιο απομακρυσμένο προκειμένου οι δρόμοι να μείνουν ανοικτοί.

Από τις 4 τα ξημερώματα απαγορεύτηκε η κίνηση σε φορτηγά και νταλίκες, στην εθνική οδό Ιωαννίνων -Κακκαβιάς, στην παλιά εθνική Ιωαννίνων - Κοζάνης, ενώ η τροχαία σταματάει όσους κινούνται στην Εγνατία στα διόδια Δροσοχωρίου και στο Επισκοπικό της Ιονίας Οδού, λόγω ισχυρής χιονόπτωσης.

Τα σχολεία λόγω παγετού και χιονόπτωσης είναι κλειστά στον νομό Ιωαννίνων και στους δήμους, όπου εκδηλώνονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα. 

Αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων Ιωαννίνων

Αναστέλλονται με πράξη του υπουργού Δικαιοσύνης οι συνεδριάσεις των δικαστηρίων και οι εργασίες των δικαστικών υπηρεσιών της περιφέρειας Ιωαννίνων, λόγω πρόληψης τυχόν προβλημάτων που θα δημιουργούσε η δυσκολία πρόσβασης των διαδίκων σε αυτές.

Η αναστολή έγινε έπειτα από συνεννόηση του διευθύνοντος το Εφετείο Ιωαννίνων και του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων με το υπουργείο Δικαιοσύνης. 

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ