Σφοδρές οι συγκρούσεις στη Συρία - Καταρρίψεις αεροσκαφών

Σφοδρές οι συγκρούσεις στη Συρία - Καταρρίψεις αεροσκαφών

Συνεχίζονται οι σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα σε τουρκικές και συριακές στρατιωτικές δυνάμεις, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με καταρρίψεις αεροσκαφών στο επίκεντρο. 

Σύμφωνα με την τοπική αρχή της περιοχής Χάμα αλλά και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ένα τζετ L-39 του Συριακού στρατού κατερρίφθη από ένα F-16 της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, ενώ ο πιλότος του πρόλαβε να εκτιναχθεί. Εν τούτοις δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν το μαχητικό παραβίασε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας και κατά συνέπεια κατερρίφθη. 

Από την πλευρά του, ο συριακός στρατός κατέρριψε, σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana, ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος Bayraktar TB2  κοντά στην πόλη Σαρακέμπ στο νότιο τμήμα της επαρχίας Ιντλίμπ, τελευταίου μεγάλου προπυργίου των ανταρτών και των τζιχαντιστών στο βορειοδυτικό τμήμα της εμπόλεμης χώρας. Σύμφωνα με διάφορες πηγές, αυτό έγινε με τη βοήθεια του πυραυλικού συστήματος αεροπορικής άμυνας Pantsir-S, ωστόσο, δεν έχουν ακόμη υποβληθεί επίσημες ανακοινώσεις  από το Υπουργείο Άμυνας της Συρίας.