Σέρρες: Περιορισμένη η κίνηση στο συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα

Σέρρες: Περιορισμένη η κίνηση στο συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα

Περιορισμένη είναι από το πρωί η κίνηση των αυτοκίνητων στο συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα, ενώ η διέλευση των τουριστών – επισκεπτών που περνούν τα χερσαία σύνορα για να εισέλθουν στην Ελλάδα γίνεται χωρίς καμία καθυστέρηση τόσο στον υγειονομικό όσο και στον διαβατηριακό έλεγχο.

Η ένταση που επικράτησε κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας οφειλόταν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών στην αυξημένη προσέλευση των Σέρβων τουριστών που επιχείρησαν να περάσουν στην χώρα, πριν από τη απαγόρευση που είχε τεθεί σε ισχύ από τις έξι το πρωί λόγω των αυξημένων κρουσμάτων του κορονοϊού στη γειτονική χώρα.

Και σήμερα τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ που βρίσκονται στο συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα πραγματοποιούν στοχευμένους δειγματοληπτικούς ελέγχους στους τουρίστες και επισκέπτες ανάλογα το επιδημιολογικό προφίλ της χώρας από την οποία προέρχονται.

Εν όψει ολιγοήμερων διακοπών στην Βόρεια Ελλάδα από Βαλκάνιους τουρίστες (κυρίως Βούλγαρους και Ρουμάνους) οι αστυνομικοί του Τμήματος Προμαχώνα, αναμένουν νέα αύξηση στην κίνηση των αυτοκινήτων από το απόγευμα της Πέμπτης και όλη την ημέρα της Παρασκευής.