Σέρρες: Δύο κρούσματα κορονοϊού – Διακομιδή στο «Γ. Παπανικολάου»

Σέρρες: Δύο κρούσματα κορονοϊού – Διακομιδή στο «Γ. Παπανικολάου»

Δύο νέα κρούσματα κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν στις Σέρρες από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας. Πρόκειται για μια 49χρονη γυναίκα που βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό και έναν άντρα 52 ετών, που νοσηλεύεται στην Πνευμονολoγική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, αλλά μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να διακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γεώργιος Παπανικολάου».

Σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ ο Νομίατρος Σερρών Αναστ.Αστασιάδης η κατάσταση της υγείας του 52χρονου κρίνεται καλή και δεν διατρέχει κίνδυνο. Η διακομιδή του, ωστόσο, κρίθηκε αναγκαία σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Η υγεία της 49χρονης είναι ακόμη καλύτερη. Από τις πρώτες μέρες είχε ήπιο πυρετό, προσήλθε μόνη της στο νοσοκομείο και περιόρισε τις επαφές της , ενώ τις τελευταίες μέρες δεν παρουσιάζει κανένα σύμπτωμα.Τα δύο περιστατικά δεν σχετίζονται μεταξύ τους, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών τους. Και τα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι κάτοικοι της πόλης των Σερρών.

Υπενθυμίζεται ότι  το τελευταίο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στις Σέρρες καταγράφηκε στις 12 Απριλίου και αφορούσε εργαζόμενη στο Γενικό Νοσοκομείο, η οποία είχε τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό. Έκτοτε στις 3 Ιουλίου, μια 72χρονη από την Π.Ε. Σερρών νοσηλεύτηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, η οποία από τα πρώτα συμπτώματα που εμφάνισε μεταφέρθηκε αμέσως εκεί, χωρίς να νοσηλευτεί στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών.