Σέρρες: 13 θετικά κρούσματα σε γηροκομείο

Σέρρες: 13 θετικά κρούσματα σε γηροκομείο

Συνολικά 13 θετικά κρούσματα εντοπίστηκαν σε γηροκομείο των Σερρών. Πρόκειται για 7 ηλικιωμένους άνω των 85 που είναι ασυμπτωματικοί καθώς και 6 άτομα από το προσωπικό. Οι ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Να σημειωθεί ότι στον οίκο ευγηρίας φιλοξενούνται 100 ηλικιωμένοι και το προσωπικό φτάνει τα 30 άτομα.

Μιλώντας στο Mega ο δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, αναφέρθηκε στα νέα κρούσματα που προέκυψαν από το γηροκομείο της περιοχής, επισημαίνοντας ότι οι εφτά ηλικιωμένοι που νόσησαν είναι σε καλή κατάσταση και νοσηλεύονται στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. «Είναι ένα από τα φαινόμενα που θέλαμε να αποφύγουμε», σημείωσε

Σχετικά με την έκτακτη σύσκεψη χθες στον δήμο, παρουσία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και του προέδρου του ΕΟΔΥ, ο κ. Χρυσάφης τόνισε ότι συζητήθηκε το επόμενο κρίσιμο 10ημερο και το πώς θα μπορέσει η περιοχή να αποφύγει ένα τοπικό lockdown. «Προσπαθούμε να αποφύγουμε ένα γενικό lockdown στην περιοχή. Αυτό που αποφασίστηκε είναι να συντονιστούμε όλοι», πρόσθεσε 

Ο δήμαρχος των Σερρών σημείωσε ότι τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται σε νέες ηλικίες, με τους ελέγχους να εντείνονται στην πόλη.

Τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα στις Σέρρες

Σε νέα έκτακτα μέτρα με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού προχωρά ο δήμος Σερρών, όπως αποφασίστηκε στη διάρκεια σύσκεψης της δημοτικής αρχής. Συγκεκριμένα, ο δήμος Σερρών με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας προχωρά για μία εβδομάδα στα εξής μέτρα:

- Αναστολή λειτουργίας όλων των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων.

- Αναστολή παραχώρησης σχολικών και δημοτικών χώρων σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους.

- Αναστολή όλων των παραστάσεων του ΔΗΠΕΘΕ.

- Αναστολή των τμημάτων της Σχολής Χορού και της Γυμναστικής Ενηλίκων της ΚΕΔΗΣ.

Επιπλέον, στη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκαν οι εξής δράσεις:

- Προμήθεια οκτώ πυλών ακριβούς μέτρησης θερμοκρασίας, προκειμένου να εγκατασταθούν στις εισόδους του Δημαρχείου και όλων των δημοτικών χώρων.

- Προμήθεια 6.500 υφασμάτινων μασκών πολλαπλών χρήσεων, ώστε να διανεμηθούν σε μαθητές και καθηγητές σε πρώτη φάση στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

- Ενεργοποίηση των εθελοντικών ομάδων για κοινωνικές δράσεις.

- Σχεδιασμός πλέγματος ηλεκτρονικών υπηρεσιών από το ΔΗΠΕΘΕ, την Κ.Ε.ΔΗ.Σ και τη Διεύθυνση Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Σερρών.

- Καμπάνια ενημέρωσης με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την τήρηση των μέτρων προστασίας.

- Καθημερινή απολύμανση των παιδικών χαρών.

- Ενίσχυση της Αστυνομίας με το δυναμικό της Δημοτικής Αστυνομίας και των υπηρεσιών του Δήμου και της Περιφέρειας για τη συγκρότηση πρόσθετων μεικτών κλιμακίων ελέγχου.