Σερβία: Απαγόρευση κυκλοφορίας για ηλικιωμένους - Γενική απαγόρευση για όλους τα βράδια

Σερβία: Απαγόρευση κυκλοφορίας για ηλικιωμένους - Γενική απαγόρευση για όλους τα βράδια

Η πολιτική ηγεσία της Σερβίας αποφάσισε απόψε να απαγορεύσει την κυκλοφορία στις πόλεις όλων των πολιτών άνω των 65 ετών. Η απαγόρευση αυτή θα ισχύσει και στα χωριά με την διαφορά ότι το όρο ηλικίας είναι τα 70 έτη. Το μέτρο αυτό θα τεθεί σε ισχύ από αύριο στις 10:00 η ώρα το πρωί. Επίσης αποφασίστηκε να επιβληθεί από αύριο γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 8:00 το βράδυ μέχρι τις 6:00 το πρωί.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς ανακοινώνοντας την απόφαση ανέφερε ότι τα μέτρα αυτά λαμβάνονται για να αποτραπεί η διασπορά του ιού Covid-19. Εξήγησε ότι υπάρχουν χιλιάδες πολίτες της Σερβίας που επέστρεψαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες από το εξωτερικό και κυκλοφορούν ελεύθερα παραβιάζοντας το μέτρο του κατ οίκον περιορισμού που τους επιβλήθηκε κατά την είσοδο στη χώρα.

Για την εφαρμογή των μέτρων απαγόρευσης θα φροντίζει ο στρατός που θα περιπολεί στους δρόμους, δήλωσε ο Βούτσιτς και προειδοποίησε ότι τα πρόστιμα για τους παραβάτες θα είναι πολύ υψηλά. Ο Βούτσιτς ανέφερε επίσης ότι ο στρατός αναλαμβάνει τον έλεγχο των συνόρων και τον έλεγχο των Κέντρων Υποδοχής μεταναστών και προσφύγων σε ολόκληρη την επικράτεια.

Στην Σερβία υπάρχουν 72 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού ενώ τέσσερις ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

AP Photo/Darko Vojinovic