Σερβία: 249 τα κρούσματα του κορονοϊού

Σερβία: 249 τα κρούσματα του κορονοϊού

Είκοσι επτά νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν στην Σερβία από εχθές βράδυ μέχρι σήμερα το απόγευμα, ανεβάζοντας στους 249 το συνολικό αριθμό των προσβληθέντων από τον ιό Covid-19. Δεκαέξι ασθενείς βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση και η αναπνοή τους υποστηρίζεται μηχανικά, μετέδωσε το 

Στη Σερβία μέχρι σήμερα έχουν σημειωθεί δύο θάνατοι εξαιτίας του κορονοϊού.

Ομάδα γιατρών και εμπειρογνωμόνων από την Κίνα που έφτασε εχθές βράδυ με ειδική πτήση από το Πεκίνο είχε σήμερα τις πρώτες επαφές με το ιατρικό επιτελείο που διαχειρίζεται την πανδημία και επισκέφτηκε νοσοκομεία στο Βελιγράδι. Σύμφωνα με τα σερβικά ΜΜΕ οι Κινέζοι γιατροί εκτίμησαν ότι η κρίση στην Σερβία, αν τηρηθούν πιστά τα μέτρα προστασίας που ελήφθησαν, θα αρχίσει να έχει φθίνουσα πορεία μετά από 29 ημέρες.

Στην εκτίμηση αυτή κατέληξαν συγκρίνοντας δεδομένα που αφορούν τον πληθυσμό, την πυκνότητα κατοικίας και τον αριθμό των ασθενών με ανάλογα δεδομένα που αντιμετωπίστηκαν σε κάποιες επαρχίες της Κίνας με τον ίδιο πληθυσμό.

Ο υπουργός Υγείας Ζλάτιμπορ Λόντσαρ δήλωσε ότι σήμερα το βράδυ οι Κινέζοι ειδικοί μετά από την κοινή συνεδρίαση με τα μέλη του Επιτελείου Αντιμετώπισης Κρίσεων θα παρουσιάσουν συγκεκριμένες προτάσεις για να αποτραπεί η διάδοση της νόσου όπως και για την αποτελεσματικότερη οργάνωση του συστήματος δημόσιας υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ