Σερβία: 24 τα κρούσματα του κορονοϊού - Έκλεισαν 44 συνοριακές διαβάσεις

Σερβία: 24 τα κρούσματα του κορονοϊού - Έκλεισαν 44 συνοριακές διαβάσεις

Δώδεκα νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν στην Σερβία από εχθές το απόγευμα μέχρι σήμερα ανεβάζοντας στους 24 τον συνολικό αριθμό των προσβληθέντων από τον COVID-19. Ένας ασθενής, 66 ετών, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στον νοσοκομείο της πόλης Νόβισαντ.

Σήμερα άρχισαν να εφαρμόζονται τα έκτακτα μέτρα που αποφάσισε εχθές η κυβέρνηση. Έτσι, απαγορεύτηκαν όλες οι συναθροίσεις άνω των εκατό ατόμων σε κλειστούς χώρους, έκλεισαν 44 μικροί συνοριακοί σταθμοί διέλευσης με τις γειτονικές χώρες και λειτουργούν μόνο οι μεγάλες συνοριακές διαβάσεις όπου γίνεται υγειονομικός έλεγχος όσων εισέρχονται στη χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σερβία απαγορεύει από προχθές την είσοδο στη χώρα σε όλους τους ξένους που προέρχονται από την Ιταλία, την Ελβετία, το Ιράν, τη Νότια Κορέα και κάποιες επαρχίες της Κίνας. Διεκόπησαν επίσης και οι προεκλογικές συγκεντρώσεις των κομμάτων. Η κυβέρνηση αποφάσισε να μην προβεί ακόμη στο κλείσιμο των σχολείων και των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων εκτιμώντας ότι για την ώρα δεν συντρέχει λόγος για κάτι τέτοιο. Στα σχολεία ωστόσο εφαρμόζονται αυστηρότερα μέτρα υγιεινής. Στις εισόδους των σχολικών κτιρίων τοποθετήθηκαν αντισηπτικά διαλύματα για τα χέρια ενώ δόθηκε εντολή να αερίζονται οι αίθουσες στα διαλείμματα και να ψεκάζονται οι χώροι, τα θρανία και τα πόμολα στις πόρτες κάθε μέρα πριν από την έναρξη των μαθημάτων.

Για τους μετανάστες επίσης ισχύουν έκτακτα μέτρα και όπως αποφασίστηκε αμέσως μετά την είσοδο τους στη χώρα θα οδηγούνται στο κέντρο υποδοχής στο Πρέσεβο, όπου θα τίθενται σε καραντίνα για δύο εβδομάδες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ